Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καταπολέμηση του στίγματος που δημιουργεί η ψυχική ασθένεια

Η καταπολέμηση του στίγματος που δημιουργεί η ψυχική ασθένεια

O ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, μίλησε στην εκπομπή One Direct με φόντο τον κοινωνικό διάλογο που έχει ανοίξει η πολυσυζητημένη ταινία «Τζόκερ» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ.

«Κύριο ζητούμενο είναι να αποβάλλουμε το στίγμα που ακολουθεί την ψυχική ασθένεια», υπογράμμισε ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct με φόντο τον κοινωνικό διάλογο που έχει ανοίξει η πολυσυζητημένη ταινία «Τζόκερ» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ.

«Η ταινία αν και είναι ενδιαφέρουσα δραματουργικά, αν μιλήσουμε διαγνωστικά, είναι λίγο αχταρμάς» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητριάδης σχολιάζοντας την ταινία «Τζόκερ» εκτιμώντας ότι ακόμα και αν πολλές φορές ο κινηματογράφος επιχειρεί να κάνει καλό, τελικά πετυχαίνει μάλλον το αντίστροφο, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχική ασθένεια.

Συζητώντας με τις Τζ. Μοσχολιού και Β. Καραβάλτσιου, γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ψυχικά νοσούντες, ο κ. Παπαδημητριάδης αναφέρθηκε στον κοινωνικό αποκλεισμό τους αλλά και στην υποβάθμιση και στο «λουκέτο» δομών ψυχικής υγείας, που είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να κατέληξαν με άσχημο τρόπο στο δρόμο, ακόμα και να πεθάνουν.

Ο κ. Παπαδημητριάδης μίλησε επίσης για ένα «κίνημα» όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, αναφερόμενος στον φόβο πολλών ανθρώπων για τα εμβόλια ή τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν την ψυχική ασθένεια, ενώ τέλος παρουσίασε την δίκη άποψη γύρω από εάν τελικά μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία ανήλικοι.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024