Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση Pulse : Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη - Ατού η οικονομία, πρόβλημα το μεταναστευτικό

Δημοσκόπηση Pulse : Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη – Ατού η οικονομία, πρόβλημα το μεταναστευτικό

Δημοσκόπηση : Στις 13,5% μονάδες παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ - Καταλλήλοτερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 19 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα

Στις 13,5 μονάδες παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε για τον Σκάι η εταιρεία Pulse.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΝΔ έχει ποσοστό 38,5% και υποχωρεί κατά μία μονάδα από την έρευνα της ίδιας εταιρείας στο διάστημα 17-18 Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 25%, επίσης μία μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση, έτσι η διαφορά παραμένει στις 13,5 μονάδες.

Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής, σταθερό στο 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% (από 4,5%), η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου με 3,5% (από 3%).

Το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη παίρνει ποσοστό 4%, στο 1,5% είναι η Χρυσή Αυγή που εξαφανίζεται σιγά –σιγά. Άλλο κόμμα προτιμά το 4,5%, στο 2,5% η λευκή ψήφος, το άκυρο και η αποχή και στο 9,5% οι αναποφάσιστοι.

Κι αν το πολιτικό σκηνικό δείχνει να παραμένει στάσιμο, εξαιρετικό ενδιαφέρον δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας της Pulse.

Που κερδίζει η κυβέρνηση

Εχουμε λοιπόν:

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45% από 44% στην προηγούμενη μέτρηση. Στο 26% (από 27%) ο κ. Τσίπρας υποχωρεί ενώ κανέναν από τους δύο δεν θέλει περίπου ένας στους 4 ερωτώμενους (24%).

Στην ερώτηση για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ οι απαντήσεις έχουν ενδιαφέρον και θα πρέπει να συζητηθούν στο Μαξίμου.

Το 30% λέει ότι η κυβέρνηση τα πήγε καλύτερα στα φορολογικά, προφανώς γιατί οι μειώσεις φόρων αγγίζουν τις τσέπες των Ελλήνων.

Το 10% εκτιμά ότι τα πήγε καλά στην ασφάλεια, κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια «περνάνε» σε έναν κόσμο.

Καμπανάκι για τη ΝΔ το γεγονός ότι μόλις 1% λέει ότι τα πήγε καλά η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό.

Όλα το ίδιο λέει το 7% ενώ 20% πιστεύει ότι πουθενά δεν τα πήγε καλά.

Το μεταναστευτικό παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα της κυβέρνησης με τον κόσμο να μη δείχνει ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα. Ενδεχομένως να θέλει πιο σκληρή στάση ή να πάψει το αλαλούμ που επικρατεί.

Η ψήφος των αποδήμων

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση για την πρόταση της κυβέρνησης να ψηφίζουν και οι Ελληνες του εξωτερικού.

Το 73%, δηλαδή πάνω από 7 στους 10 ζητά να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα (52% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι) ώστε να ψηφίζουν οι απόδημοι στις εθνικές εκλογές.

Από αυτούς 89% που θέλουν διακομματική συναίνεση προέρχεται από τη ΝΔ ενώ το 53% από τον ΣΥΡΙΖΑ, κι ενδεχομένως αυτό να ώθησε την Κουμουνδούρου στην «κωλοτούμπα» και τη συμφωνία.

Μόνο το 19% λέει όχι ή μάλλον όχι σε συναίνεση.

Οικονομική κατάσταση

Ως προς το ποια είναι η κατεύθυνση της χώρας, στην ερώτηση αν τους τελευταίους μήνες τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 61% (σίγουρα σε σωστή 20%, μάλλον σε σωστή 41%), λέει σε σωστή ενώ το 31% σε λάθος κατεύθυνση.

Ως προς τον δείκτη προσωπικής οικονομικής κατάστασης, στην ερώτηση «πώς θα χαρακτηρίζατε την προσωπική σας οικονομική κατάσταση»:

1% λέει πολύ άνετη.

13% Ανετη.

46% μέτρια,

27% δύσκολη,

8% πολύ δύσκολη.

Δηλαδή 35% περνά δύσκολα ενώ 46% μέτρια.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024