Ένα μαλακό ρομποτικό μαξιλάρι υπόσχεται να βυθίσει στον ύπνο, εκείνους που υποφέρουν από αϋπνίες, μιμούμενο τους ρυθμούς αναπνοής τους. Το Somnox Sleep Robot δημιουργήθηκε από μια ομάδα του Delft University of Technology (TU Delft) στην Ολλανδία, και έχει σχεδιαστεί για να το παίρνουν αγκαλιά σαν αρκουδάκι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αυτό το ρομπότ – μαξιλάρι χρησιμοποιεί ειδικούς αισθητήρες ανίχνευσης διοξειδίου του άνθρακα, συγκεντρώνοντας δεδομένα, προκειμένου να προσδιορίσουν αν ο χρήστης είναι ξύπνιος ή έχει κλείσει τα μάτια.

Αυτά τα δεδομένα, ουσιαστικά βοηθάει το ρομποτικό αυτό μαξιλάρι, να προσαρμόσει την αναπνοή του στους ρυθμούς που έχει η ανάσα του χρήστη, και να επιβραδύνει σταδιακά τη δική του.

Η βασική λειτουργία πάνω στο οποίο στηρίζεται η δημιουργία του Sleep Robot, βασίζεται σε έρευνα σύμφωνα με την οποία, η ήρεμη αναπνοή επιτρέπει στην αμυγδαλή -το κέντρο φόβου στον εγκέφαλο- να χαλαρώσει, γινόμενη λιγότερο ευαίσθητη στις στρεσογόνες ορμόνες.

«Συγχρονίζοντας τον ρυθμό αναπνοής σας με αυτόν του Sleep Robot, θα φθάσετε σε έναν σταθερό και βραδύτερο ρυθμό αναπνοής» λένε οι άνθρωποι από τη Somnox. «Αυτός ρυθμός βαθιάς αναπνοής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση του στρες στο σώμα, γιατί στέλνει ένα μήνυμα στον εγκέφαλό σας με την εντολή να χαλαρώσει το σώμα σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα έναν καλό και πολύωρο ύπνο».

Επιπλέον, το Sleep Robot χρησιμοποιεί κατευναστικούς ήχους για να αποκοιμίσει τους χρήστες. Και συνοδεύεται από εφαρμογή σε android ή iOS, στην οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ήχους και ασκήσεις αναπνοής της αρεσκείας τους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr