Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Παραμένει καλοκαιρινός ο καιρός και την Παρασκευή

Καιρός : Παραμένει καλοκαιρινός ο καιρός και την Παρασκευή

Ο καιρός θα είναι αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Μπορεί ο καιρός να έπεσε υπό του μηδενός σε ορισμένες ορεινές περιοχές την Πέμπτη, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα παραμένει καλοκαιρινός.

Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν την Πέμπτη

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 σε πολλές ορεινές περιοχές της χώρας.

Η απουσία νεφώσεων σε συνδυασμό με τους ασθενείς ή υποπνέοντες ανέμους, είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη ψύξη του εδάφους και των χαμηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις στο Αιγαίο, την Εύβοια, την Κρήτη, το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά που κατά περιόδους στο Αιγαίο και την Κρήτη θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως για την Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 22, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23 και στην Κρήτη από 15 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Κακοκαιρία παντού εκτός από την Ελλάδα!

Μπορεί η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες του Οκτώβρη να ευνοεί την επικράτηση καλοκαιρίας στη χώρα μας, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της ηπείρου μας. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις που μαίνονται στη Δυτική Μεσόγειο από την Κυριακή.

Παρόμοια φαινόμενα αλλά με μικρότερη έκταση καταγράφονται και στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Κύπρο και περιοχές της Νότιας Τουρκίας να δέχονται καθημερινά καταιγίδες από την Κυριακή 13/10, μερικές από τις οποίες συνοδεύτηκαν από πολύ μεγάλο χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον καιρικό γεγονός εξελίσσεται στη Θάλασσα του Λεβάντε: τα προγνωστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών συνηγορούσαν στη δημιουργία ενός Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane), παρόμοιο με τον «Ξενοφών» που έπληξε τη χώρα μας τον Σεπτέμβριου του 2018.

Μπορεί οι άνεμοι να μην φτάσουν σε ένταση τις καταστροφικές τιμές ενός Medicane και να μην παρατηρηθεί υψηλός κυματισμός και πλημμυρίδα με ξαφνική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, όμως οι καταιγίδες που συνοδεύουν αυτό το βαρομετρικό χαμηλό μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Αίγυπτο και πιθανόν στο Ισραήλ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024