Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλικός «πάγος» : Μόνο ολιγοήμερη καθυστέρηση στο Brexit

Γαλλικός «πάγος» : Μόνο ολιγοήμερη καθυστέρηση στο Brexit

Αν υπάρξει καθυστέρηση του Brexit, θα είναι τεχνικής φύσης και θα αφορά λίγες ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, υποστήριξε η γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ορελί ντε Μονσαλέν.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας είναι διατεθειμένη να επιτρέψει μόνο «τεχνική» αναβολή του Brexit, η οποία πρόκειται να διαρκέσει «λίγες ημέρες», για να διευκολύνει την επικύρωση δια ψηφοφορίας της νομοθεσίας γι’ αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως αποκλείει κάθε παράταση της διαδικασίας βάσει του Αρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας πέραν αυτής, διεμήνυσε χθες Τρίτη η γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.

Εως την 31η Οκτωβρίου

Νωρίτερα χθες, η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το χρονοδιάγραμμα το οποίο πρότεινε ο αρχηγός των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ως προς την έγκριση της νομοθεσίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέλιξη που σημαίνει πως η επικύρωση της συμφωνίας που έκλεισε με τις Βρυξέλλες εντός προθεσμίας — ως την 31η Οκτωβρίου — καθίσταται ουσιαστικά ανέφικτη.

«Θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας εάν και κατά πόσον είναι απαραίτητη μια εντελώς τεχνική παράταση για να ολοκληρωθεί αυτή η κοινοβουλευτική διαδικασία», επισήμανε η υπουργός, η οποία μίλησε στη γαλλική Γερουσία.

«Αποκλείεται περισσότερος χρόνος»

«Ομως πέραν αυτών των περιστάσεων, κάθε παράταση με σκοπό μόνο να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος ή να συζητηθεί η συμφωνία [αποχώρησης] ξανά αποκλείεται», πρόσθεσε η Αμελί ντε Μονσαλέν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024