Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 υποστήριξε πως το ν/σ χαρακτηρίζεται από επίθεση στα συνδικάτα, στην οργανωμένη εργατική τάξη και γενικότερα από μια προσπάθεια συρρίκνωσης του εργασιακού κόστους.

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο ν/σ το χαρακτηρίζουν η υποτίμηση της εργασίας, του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας.

Μάλιστα, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα με αυτό.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, το νομοσχέδιο αυτό χαρακτηρίζεται από επίθεση στα συνδικάτα, στην οργανωμένη εργατική τάξη και γενικότερα από μια προσπάθεια συρρίκνωσης του εργασιακού κόστους και αναρωτήθηκε τί θα πετύχει αναπτυξιακά αυτό αφού είμαστε η μοναδική χώρα στα χρονικά του καπιταλισμού που είδαμε μια τόσο μεγάλη μείωση του εργασιακού κόστους χωρίς να υπάρχει αύξηση των εξαγωγών.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να έχεις εξωστρέφεια όταν έχεις ένα σπασμένο τραπεζικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να δανείσει ούτε καν επικερδείς επιχειρήσεις. Όταν έχεις μια τετραπλή πτώχευση δημοσίου, τραπεζών και ιδιωτικού τομέα είναι αδύνατον να επωφεληθείς ακόμη κι αυτή την ταξική επίθεση στην εργατική τάξη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα πως ακόμη κι αν αυτή η προσπάθεια πετύχει «δεν θα καταφέρετε τίποτα, δεν θα υπάρξει αναπτυξιακή δυναμική γιατί ταυτόχρονα θα μειώνεται η ενεργός ζήτηση».

Ακόμη είπε ότι απουσιάζει από το νομοσχέδιο και η λέξη «άμεσες ξένες επενδύσεις» η οποία έχει αντικατασταθεί με την λέξη «στρατηγικές επενδύσεις» κάτι που – όπως εκτίμησε – σημαίνει ότι «χάσατε την ελπίδα αυτή και την αντικαταστήσατε με την ελπίδα ότι κάποιοι θα έρθουν να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία κοψοτιμής».

«Εστιάζετε στην ιδιωτικοποίηση του χώρου και της γης και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας» σημείωσε.

Σαν τρίτη αρνητική διάσταση του νομοσχεδίου ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι αφορά την υποτίμηση του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς και έφερε ως παράδειγμα τις Σκουριές και «την πριμοδότηση του λιγνίτη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr