Κομισιόν : Έτοιμη για τη ζώνη Σένγκεν η Κροατία
Η Κομισιόν θεωρεί ότι, με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης Σένγκεν που ξεκίνησε το 2016, η Κροατία έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις
Την πρόοδο της Κροατίας όσον αφορά την πλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για την προσχώρησή της στη ζώνη Σένγκεν παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν θεωρεί ότι, με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης Σένγκεν που ξεκίνησε το 2016, η Κροατία έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πλήρη εφαρμογή των κανόνων και των προτύπων, σημειώνοντας πως η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή όλων των εν εξελίξει δράσεων, ιδίως της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, ώστε να διασφαλίζεται ότι εξακολουθούν να πληρούνται οι εν λόγω προϋποθέσεις.
Επιτροπή επιβεβαιώνει επίσης σήμερα ότι η Κροατία συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις που συνδέονται με τους κανόνες Σένγκεν και τις οποίες ανέλαβε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προσχώρησης.
Croatia is on the way to join the Schengen Area.
Once it becomes a full member, Croatia will contribute to further strengthening the Schengen area and ensure that the EU’s external borders are better protected → https://t.co/dUiQv3ysAc pic.twitter.com/He9jPF2uLm— European Commission ?? (@EU_Commission) October 22, 2019
Γιούνκερ: Μόνο με ενότητα θα εξασφαλίσουμε έναν ισχυρότερο ζώνη Σένγκεν
Ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρω θερμά την Κροατία για τις προσπάθειες και την επιμονή της όσον αφορά την πλήρωση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για την προσχώρησή της στη ζώνη Σένγκεν. Μόνο με την ενότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να εξασφαλίσουμε έναν ισχυρότερη ζώνη Σένγκεν.
Ο κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η διάδοση του επιτεύγματος του Σένγκεν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι τα κράτη μέλη θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε η Κροατία να καταστεί σύντομα πλήρες μέλος του Σένγκεν».
Αβραμόπουλος: Η Κροατία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μετρα
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως «το Σένγκεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο απτά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
»Ωστόσο, η δύναμή του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή – τώρα που η Κροατία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει την πλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων, πρέπει να το αναγνωρίσουμε.
»Αφού γίνει πλήρες μέλος του Σένγκεν, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ζώνης Σένγκεν και θα εξασφαλίσει την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
- Υποκλοπές: Η δεύτερη αρχειοθέτηση και οι επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών – Κλειδί η δίκη στο Εφετείο και οι νέες μηνύσεις που… ψήνονται
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Πέρασαν 33 χρόνια από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (vids)
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442