Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη αποκάλυψη in.gr : Αυτό ήταν το σχέδιο για «ευρωδραχμή» που μελετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Απίστευτη αποκάλυψη in.gr : Αυτό ήταν το σχέδιο για «ευρωδραχμή» που μελετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η έκδοση 15 δις «δεύτερου νομίσματος», οι πολίτες των 250 ευρωδραχμών και το σχέδιο με τις επικίνδυνες ακροβασίες

Μετά το σχέδιο για «παράλληλο τραπεζικό σύστημα», για «χακάρισμα των ΑΦΜ», για τη «ρώσικη δραχμή» και για τις IOU «επιταγές» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μελετούσε -σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το in.gr– και την ηλεκτρονική «ευρωδραχμή».

Με κύρια «αιχμή» και συνομιλητή των συνεργατών του κ. Βαρουφάκη τον Βέλγο ειδικό επί χρηματοικονομικών θεμάτων, Γουίλι Ντάνεμπεργκ, που είχε επαφές και με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα νέου «νομίσματος» που προωθούσε η βελγική εταιρεία «Τipik Communication Agency»μαζί με την πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών «Payservices».

Σύμφωνα με κείμενο που έστειλαν οι προαναφερόμενες ξένες εταιρείες στους έλληνες κρατικούς παράγοντες «μετά την συμφωνία στέλνουμε μία ομάδα ειδικών στην Αθήνα.  Δημιουργούμε το νόμισμα EUDR (ευρωδραχμή) στο σύστημα μας. Επιτρέπουμε σε ορισμένα εξουσιοδοτημένα άτομα να το χειριστούν. Ζητάμε από τις τράπεζες να στείλουν τους καλύτερους προγραμματιστές τους για να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία της «Payservices»  για μεταφορά  δεδομένων λογαριασμών. Ξεκινάμε μετατροπές και μεταδόσεις αρχείων και προσαρμογή κάλυψης για τοπικές ανάγκες».

Όμως κι η συνέχεια των ενεργειών για το σχέδιο της «ευρωδραχμής» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως σημειώνουν οι ξένοι «παραγωγοί» του ηλεκτρονικού νομίσματος « χρειαζόμαστε χώρο στέγασης για την ομάδα 10 ατόμων της Payservices, έναν γραφειακό χώρο με ελεγχόμενη πρόσβαση που να μπορεί να στεγάσει 50 με 100 εργαζόμενους που θα είναι όλοι Ελληνες για να λειτουργούν τα σύστημα EUDR.

Επικίνδυνες ιδέες

Σύμφωνα με τον περαιτέρω σχεδιασμό για την ευρωδραχμή, μνημονευόταν σε άλλο αναλυτικό έγγραφο οι εξής καινοφανείς όσο κι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ελληνική οικονομία, ιδέες.

«Τον πρώτο μήνα δημιουργείται μία εταιρεία ηλεκτρονικών συναλλαγών με βάση σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για το σύστημα πληρωμών) που επιτρέπει την δημιουργία του ηλεκτρονικού χρήματος. Με αυτό αποφεύγεται η αλλαγή του ιδρυτικού νόμου λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος που θα μπορεί να ελέγχει την έκδοση του. Αυτή η εταιρεία που θα ελέγχει το ηλεκτρονικό χρήμα μπορεί να είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία  ελεγχόμενη από την κυβέρνηση. Όλα αυτά τα χρήματα θα είναι ηλεκτρονικά και θα δίνονται  σε πρόσωπα και εταιρείες μέσω κινητών τηλεφώνων, μέσω διαδικτύου ή μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

Σύμφωνα με την τελευταία εκδοχή του σχεδίου της ευρωδραχμής αυτό περιελάμβανε την έκδοση 15 δις ευρωδραχμών.

Πιο συγκεκριμένα, τα πέντε δις EURD θα δοθούν -σύμφωνα πάντα με το εν λόγω πρόγραμμα- σε ιδιώτες και κάθε άτομο άνω των 18 ετών, μόλις θα ανοίξει λογαριασμό θα λάβει 250 ευρωδραχμές.

Άλλα πέντε δις ευρωδραχμών προβλέπεται ότι θα δοθούν σε επιχειρηματίες. Οποιος εξ αυτών δημιουργήσει σχετικό λογαριασμό θα λάβει 3000 ευρωδραχμές. Ακόμη τα υπόλοιπα πέντε  δις EURD, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε φτάσει και στο γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών, θα δινόταν και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, σε έγγραφα περιλαμβανόταν μία λίστα με την προβλεπόμενη χρηματοδότηση 326 δήμων της χώρας από τα Άβδηρα και τις Αχαρνές μέχρι την Ζάκυνθο, την Ζαχάρω και τον δήμο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με αυτό το σχεδιασμό, ο δήμος της Αθήνας θα λάμβανε 364,3 εκατομμύρια ευρωδραχμές  κι η Θεσσαλονίκη 183, 4 εκατομμύρια του σχεδιαζόμενου μέχρι πρόσφατα ηλεκτρονικού νομίσματος. Κι η Πάτρα θα …ικανοποιείτο με 97.191.631 ευρωδραχμές, ο Πειραιάς με 84.004.000  «νομίσματος» αλά ΣΥΡΙΖΑ κι η Λάρισα θα γέμιζε με 67.000,000 θεωρητικές ευρωδραχμές.

Το σχέδιο δηλαδή αφορούσε μπόλικο… ανύπαρκτο χρήμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως επίσης συμπληρωνόταν «το υπουργείο Ελληνικής Οικονομίας λαμβάνει έναν κεντρικό λογαριασμό για να διαχειρίζεται το νέο EUDR παγκόσμια Όλοι οι Έλληνες πολίτες αποκτούν αυτόματα έναν EUDR λογαριασμό σαν βασικό δικαίωμα πολίτη . Όλες οι Αξίες λογαριασμών σε EUR, σε τράπεζες που καταρρέουν μετατρέπονται σε EUDR (υπάρχοντες λογαριασμοί, δάνεια, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες) χωρίς να χάσουν αξία. Οποιοδήποτε τηλέφωνο γίνεται ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι . Κάθε έμπορος μπορεί να γίνει ΑΤΜ».

Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο:

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024