Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία του βορειοανατολικού Αιγαίου

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία του βορειοανατολικού Αιγαίου

Τεράστια έλλειψη διασωστών στις δομές Υγείας των νηισών του Βορειανατολικού Αιγαίου με δραματική συνέπεια καθημερινά να κινδυνεύουν ζωές μονίμων κατοίκων, προσφύγων και μεταναστών.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη διασωστών στις δομές Υγείας με δραματική συνέπεια καθημερινά να κινδυνεύουν ζωές μονίμων κατοίκων, προσφύγων και μεταναστών. Τα ελάχιστα πληρώματα ασθενοφόρων χρειάζονται ώρες για να μεταφέρουν ακόμα και επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία.

Σε Λέσβο Σάμο και Χίο έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από έλλειψη πληρωμάτων διασωστών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον θάνατο 19χρονου στη Σάμο τον περασμένο Αύγουστο.

Στη Λέσβο σε ένα νησί με μεγάλες αποστάσεις, που δέχθηκε τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών – υπάρχουν τρία ασθενοφόρα ανά βάρδια, με αποτέλεσμα ακόμα και επείγοντα περιστατικά να χρειάζονται έως και τρεις ώρες για να φτάσουν στο νοσοκομείο.

Και στη Χίο όμως υπάρχει μεγάλο είναι το πρόβλημα υποστελέχωσης σε διασώστες καθώς τις τέσσερις από τις εφτά ημέρες της εβδομάδας ολόκληρο το νησί εξυπηρετείται μόνο με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια. Τις υπόλοιπες τρεις ημέρες και μόνο κατά τις πρωινές ώρες ο αριθμός των ασθενοφόρων αυξάνεται σε δύο.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024