Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ 3-0: Πάρτι σε κενή εστία

ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ 3-0: Πάρτι σε κενή εστία

Εντεκα λεπτά ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ να βάλει τρία γκολ στη Λαμία, που έπαιζε... χωρίς τερματοφύλακα, με την παρουσία του Βελλίδη να είναι απλώς τυπική. Μίσιτς, Λημνιός, Σφιντέρσκι τα γκολ. Επέστρεψε ο Βιεϊρίνια.

Είναι από εκείνα τα σπάνια παιχνίδια που η ανάλυση τελειώνει μετά το 11ο λεπτό. Και αυτό διότι ό,τι συνέβη στο ΠΑΟΚ – Λαμία μετά από αυτό το λεπτό, δεν έχει καμία σημασία.

Γιατί ακριβώς τόσα λεπτά χρειάστηκε ο Δικέφαλος και ο… Βελλίδης να καθαρίσουν την αναμέτρηση στην Τούμπα!

Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε 3-0 της ομάδας από τη Φθιώτιδα, με όλα τα γκολ να μπαίνουν σε αυτό το διάστημα και τον Ελληνα γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, να κάνει… δώρο τα δύο πρώτα, στο 2ο και το 6ο λεπτό.

Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει γκολ από Μίσιτς, Λημνιό και Σφιντέρσκι και να περνάει ένα χαλαρό απόγευμα. Χάρη κυρίως στα λάθη του πρώην γκολκίπερ του.

Ουσιαστικά η τραγική παρουσία του Βελλίδη ήταν αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα στην Τούμπα. Και μάλιστα μόλις από το δεύτερο λεπτό. Ο Μίσιτς έκανε ένα τυπικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας, ο Ελληνας πρώην τερματοφύλακας του Δικεφάλου έδειχνε έτοιμος να πάρει… αγκαλιά την μπάλα.

Αλλά αυτή… ζωντάνεψε στα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα της Λαμίας. Με τον Βελλίδη να «γράφει» μια απίθανη γκάφα στο βιογραφικό του. Που όμως δεν ήταν η μοναδική.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βγήκε πάλι στην επίθεση από αριστερά. Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα, ο Λημνιός πήρε την κεφαλιά, νικώντας κατά κράτος τον Βάντερσον και ο Βελλίδης μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα του, κάνοντας ακόμη μία πολύ κακή εκτίμηση της φάσης.

Με το παιχνίδι να… τελειώνει και τυπικά στο 11ο λεπτό. Ο Στοχ, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην 11άδα του ΠΑΟΚ, μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Λαμίας, έκανε παράλληλη μπαλιά και ο Σφιντέρσκι συνέχισε το σερί του.

Ο Πολωνός βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και έφτασε τα συνολικά 7 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στη Super League.

Από εκεί και πέρα το ματς «έσβησε», με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή, αλλά να κάνει περισσότερο συντήρηση και να μην απειλεί ουσιαστικά τη Λαμία. Μάλιστα, στο ημίχρονο ο τεχνικός της Λαμίας, Σωτήρης Αντωνίου, έβγαλε από το παιχνίδι τον Βελλίδη (ισχυρίστηκε ότι αισθάνθηκε ενοχλήσεις) περνώντας στη θέση του τον Κάτσικα, αλλά και τον Αντέτζο, τον οποίο αντικατέστησε με τον Μπουλούλη.

Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο, οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις έγιναν στο φινάλε. Με τους Σφιντέσκι (σ.σ. 74′ ωραίο σουτ) και Κρέσπο (90′ κεφαλιά) να σημαδεύουν το δοκάρι του Κάτσικα, με το σκορ να μην αλλάζει, το 3-0 να παραμένει έως το φινάλε.

Αλλά με τον πραγματικό χαμό να γίνεται στο 84ο λεπτό. Σημείο στο οποίο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πέρασε στο παιχνίδι. Επιστρέφοντας και επίσημα στη δράση, μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που είχε υποστεί στις 21 Ιουλίου 2019!

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο (65′ Εσίτι), Μίσιτς, Στοχ (74′ Ζαμπά), Λημνιός (84′ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

ΛΑΜΙΑ: Βελλίδης (46′ Κάτσικας), Αντέτζο (55′ Τζανετόπουλος), Πλιάτσικας, Βύντρα, Σκαντορβέλι, Μπεχαράνο (46′ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βασιλόγιαννης, Τιρόνε, Ρόμανιτς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024