Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει δοθεί καμία εντολή για ελέγχους σε κινηματογραφικές αίθουσες, ωστόσο ερευνά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάλληλοι του υπουργείου είναι αυτοί που ζήτησαν την επέμβαση της Αστυνομίας

Διαψεύδει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ότι δόθηκε εντολή για ελέγχους σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάλληλοι του υπουργείου έκαναν τις σχετικές καταγγελίες καλώντας την Αστυνομία να επέμβει σε σινεμά όπου έπαιζαν την ταινία «Τζόκερ» και την παρακολουθούσαν ανήλικοι.

Οι έλεγχοι

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ήρθε λίγες ώρες μετά το σάλο και τις αντιδράσεις στα social media που προκάλεσε η επέμβαση της αστυνομίας το απόγευμα της Κυριακής σε κινηματογράφο επί της οδού Πατησίων στην Κυψέλη.

Αντίστοιχος έλεγχος της Αστυνομίας, πάλι μετά από καταγγελία, έγινε και το Σάββατο σε κινηματογράφο εντός εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι, όπου συνελήφθη ο υπεύθυνος του σινεμά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει τα εξής:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.

Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr