Για τις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε, τη σχέση του με τη τέχνη, τη δημοσιογραφία, αλλά και για το τι ετοιμάζει στο προσεχές μέλλον μίλησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή One Talk Weekend και την Αθηναϊδα Νέγκα.

«Δε χρωστάω πολλά λεφτά σε κάποιον. Χρωστούσα όταν ήρθε η κρίση και έκλεισε το περιοδικό. Όταν ήρθε η αναποδιά, ευτυχώς, εκποίησα μεγάλο μέρος της περιουσίας μου και ρύθμισα τις οφειλές και τα χρέη. Είναι τακτοποιημένα σχεδόν όλα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο που διεκδικεί τα χρήματα του. Αλλά με τους ανθρώπους που υπηρετούν το νόμο με έναν τρόπο που αφήνει ανθρώπους έκθετους και αναξιοπρεπείς» σημειώνει ο κ. Λάλας και μιλά για την πρόσφατη περιπέτεια που βίωσε.

«Έγινε ένα σκηνικό σε εμπορικό κέντρο, πήγα στο τμήμα, έγιναν οι μηνύσεις, και θα ακολουθηθεί ο νομικός δρόμος. Είδα φοβερούς παραλογισμούς σε αυτή την υπόθεση. Περισσότερο τρελαίνομαι γιατί εάν κάποιος δεν έχει τους δικηγόρους, τι θα κάνει; Για ένα χρέος 800, ή 1000 ή 10.000 ευρώ. Δεν είναι έγκλημα το να χρωστάς. Έγκλημα είναι το να έχει λεφτά και να μη ξεπληρώνεις το χρέος σου» υποστηρίζει ο Θανάσης Λάλας.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που καταστράφηκα»

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που καταστράφηκα. Γιατί βρήκα τη ζωγραφική, βρήκα τον εαυτό μου. Πλέον ζω πάρα πολύ ήρεμα» τονίζει ο δημοσιογράφος.

«Η κρίση με έσωσε. Έκανα 33 περιοδικά και πολλές επιτυχίες. Οι άνθρωποι σκέφτονται πάντα τις επιτυχίες σου, αλλά η αποτυχία είναι πολύ σημαντική» προσθέτει.

Λέει, μάλιστα πως «όταν οι άνθρωποι μπαίνουν σε μία σφαίρα που θεωρούν ότι το παν είναι τα υλικά αγαθά χάνουν το στόχο τους».

«Θα ξαναέρθουν σπουδαίες ημέρες…»

Για τη δημοσιογραφία υπογραμμίζει πως «κάποτε υπήρχαν άνθρωποι, πνεύματα, υπογραφές. Θυμάμαι ότι όταν έκανα τη συνέντευξη με τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, ο Μάριος Πλωρίτης, έγραφε οκτώ εβδομάδες κατά. Ξέρετε οι μειοψηφίες φτιάχνουν την ψυχή μας».

«Έμαθα τη δημοσιογραφία κοντά σε μεγάλους δασκάλους. Ήξεραν γράμματα. Πάντως, δεν πεθαίνουν οι εφημερίδες, δεν τελειώνουν οι σημαντικοί άνθρωποι. Θα ξαναέρθουν σπουδαίες μέρες» προσθέτει.

«Κάνω ζωγραφική γιατί δεν αντέχω τη ζωή»

Αναφορικά με την ενασχόλησή του με την ζωγραφική, σημειώνει πως «είναι εργαλείο μου η τέχνη. Για να πω κάτι που αισθάνομαι. Ποτέ δεν το έκανα επάγγελμα. Θέλω να ζωγραφίζω μπροστά στον κόσμο. Κάνω ζωγραφική γιατί δεν αντέχω τη ζωή. Ξέρω την ανυπαρξία μου».

Ακόμα, αποκαλύπτει πως ετοιμάζει βιβλία για τους Ανδρέα Παπανδρέου και Στέλιο Καζαντζίδη.

«Ετοιμάζω βιβλία για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Έχω πολύ υλικό. Με τίμησε ο πρόεδρος μιλώντας μου τόσες ώρες. Ξαναδιαβάζω τις συνεντεύξεις για να κάνω αυτά τα βιβλία.»

» Ειλικρινά καταλαβαίνω γιατί άρεσαν στον κόσμο τόσο πολύ. Έγινα γνωστός στη ζωή μου για τρία – τέσσερα πράγματα, μεταξύ των οποίων οι συνεντεύξεις αλλά και το ότι πού και πού με συλλαμβάνουν» λέει χαμογελώντας.

Τέλος, υποστηρίζει ότι οι συνεντεύξεις που είχε πάρει και τον επηρέασαν ήταν με τους «Σαραμάνγκου, Μπέργκμαν και Ταρκόφσκι. Είχαν σχέση με τον χαρακτήρα μου».

Πηγή: Onetv.gr