Οι επενδυτές προσέφεραν 684 εκατ. ευρώ και η εταιρεία θα αντλήσει 150 εκατ. ευρώ

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το νέο «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής ΜΑΕΧ, θυγατρικής της Τέρνα Ενεργειακής ύψους 150 εκατ. ευρώ. Η έκδοση καλύφθηκε 4,56 φορές καθώς οι προσφορές ανήλθαν στα 684 εκατ. ευρώ.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,7%, κοντά στο κατώτατο όριο του εύρους διακύμανσης της απόδοσης που είχε οριστεί στο 2,6%.

Η διάρκεια του οµολόγου της Τέρνα Ενεργειακής ΜΑΕΧ είναι 7ετής και δεν υπάρχει δικαίωµα πρόωρης εξόφλησής του.

Που θα αξιοποιηθούν τα κεφάλαια

Από τα 150 εκατ. ευρώ της έκδοσης, τα 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αποπληρωμής του προηγούμενου ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, το οποίο επίσης είχε χρησιμοποιηθεί για πράσινες επενδύσεις.

Τα υπόλοιπα (περίπου 90 εκατ. ευρώ), θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και μέρος του κόστους εξαγοράς αιολικού πάρκου στην πολιτεία Τέξας, των ΗΠΑ.

Συνολικά, η Τέρνα Ενεργειακή λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται πλέον σε 1.390 MW.

Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr