Οι θεσμοί θεωρούν αδικαιολόγητο την εκκρεμότητα επιστροφών φόρου άνω των 90 ημερών ενώ οι μεγαλύτερες οφειλές που χρονίζουν προέρχονται από τον ΕΦΚΑ και είναι 555 εκατομμύρια ευρώ από συντάξεις που δεν έχουν δοθεί

Στο ύψος των 1,63 δισ. ευρώ βρισκόταν στο τέλος Αυγούστου το ληξιπρόθεσμο χρέος του δημοσίου πρός ιδιώτες ενώ αν συνυπολογιστούν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων που μετά την εκκαθάριση φόρου εισοδήματος και των δηλώσεων ΦΠΑ ανήλθαν σε 992 εκατομμύρια ευρώ(!) τότε το συνολικό χρέος του κράτους στους φορολογούμενους και όσους συνεργάζονται μαζί του ανέρχεται σε 2,63 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι θεσμοί θεωρούν αδικαιολόγητο την εκκρεμότητα επιστροφών φόρου άνω των 90 ημερών ενώ οι μεγαλύτερες οφειλές που χρονίζουν προέρχονται από τον ΕΦΚΑ και είναι 555 εκατομμύρια ευρώ από συντάξεις που δεν έχουν δοθεί.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών ακολουθούν τα χρέη των νοσοκομείων με 501 εκατομμύρια ευρώ, των ΟΤΑ 207 εκατ. ευρώ και του ΕΟΠΠΥ 184 εκατ. ευρώ.
Τον Ιούλιο το ληξιπρόθεσμο χρέος ήταν στα ίδια επίπεδα 1,63 δισ. ευρώ, αλλά οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων βρικόταν στα 460 εκατ. ευρώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr