Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φρένο» στο Brexit από το Δημοκρατικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας

«Φρένο» στο Brexit από το Δημοκρατικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας

«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης ανακοίνωσε το DUP με φόντο το Brexit

To Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit που προτείνουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η ΕΕ.

«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα ούτε αναφορικά με τον ΦΠΑ», ανακοίνωσαν η επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Νάιτζελ Ντοντς.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία που, θα λειτουργεί για τη Βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», τόνισαν.

Θρίλερ με το Brexit

Εν τω μεταξύ, μάχη με το χρόνο δίνουν οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για να προλάβουν έστω στο παρά πέντε να καταλήξουν σε μια συμφωνία συντεταγμένης αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ.

 Φαίνεται πως την ώρα που βρίσκονται πολύ κοντά στο να συνάψουν συμφωνία για το Brexit, μένει μόνο ένα «αγκάθι». Aυτό του ΦΠΑ.
Οπως αναφέρουν οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, έχοντας κάνει αμφότεροι συμβιβασμούς, συμφωνώντας σε όλα εκτός του ΦΠΑ, όπως ενημέρωσε και ο επικεφαλής Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, τους πρεσβευτές των κρατών-μελών.

Συμβιβασμοί

Τα μέρη κατέληξαν σε συμβιβασμούς στα ζητήματα των τελωνειακών ελέγχων, της Βόρειας Ιρλανδίας και της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων από βρετανικής πλευράς σε πεδία όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες και η προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την ενημέρωσή τους, ωστόσο, αρκετοί πρεσβευτές εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να ελεγχθεί, να διορθωθεί και να οριστικοποιηθεί το όποιο νομικά δεσμευτικό κείμενο προκύπτει πριν από την έναρξη, σήμερα, της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Πάντως, στα σημεία αυτά θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα Β. Ιρλανδίας (DUP), ώστε να υπάρχει ελπίδα η συμφωνία να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτι που για την ώρα δεν είναι ορατό.

Ο Κόρμπιν θα ζητήσει δεύτερο δημοψήφισμα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ο Κόρμπιν αναμένεται να ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για να επικυρωθεί η νέα συμφωνία για το Brexit. Κι αυτό, γιατί θέλει να εγκρίνουν οι πολίτες (ή να απορρίψουν) την τελική συμφωνία που θα υπάρξει με την ΕΕ.

Ο Τζόνσον ελπίζει να έχει καταλήξει σε μια οριστική συμφωνία ως σήμερα το βράδυ και να την παρουσιάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024