Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κωστένογλου: «Λάθος να επικεντρωνόμαστε στο σύστημα»

Κωστένογλου: «Λάθος να επικεντρωνόμαστε στο σύστημα»

Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στον Βόλο (20/10, 19:30, Ριζούπολη) και την πιθανή αλλαγή συστήματος, ενώ τόνισε πως θα αρχίσουν να παίζουν και παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα

Για τους τομείς στους οποίους δούλεψε κατά τη διάρκεια της διακοπής μίλησε ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου στην κάμερα της NOVA ενόψει της αναμέτρησης με τον Βόλο την Κυριακή στην Ριζούπολη.

Ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε επίσης στον σχηματισμό που ενδέχεται να αλλάξει από το προσεχές παιχνίδι αλλά και στους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα.

Αναλυτικά:

Για το διάστημα διακοπής: «Είχαμε την ευκαιρία να εργαστούμε σε τακτική συμπεριφορά και θέματα φυσικής κατάστασης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που έδειξαν οι παίκτες μου».

Για το αν βελτιώνονται τα πράγματα: «Η ομάδα έχει κάνει βήματα προόδου. Και ομαδικά και ατομικά. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστεί. Τελευταία δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σε δύο ματς, ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων και των δυσκολιών που υπήρχαν, συνεπώς επιβάλλεται να επιστρέψουμε στις νίκες».

Για το αν θα αλλάξει το 3-5-2 σε 4-2-3-1: «Ανάλογα με τις συνθήκες στην ομάδα, ο προπονητής πρέπει να προσαρμόζει τις τακτικές και δημιουργικές του σκέψεις σε σχέση και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με τα οποία είχε αγωνιστεί στο παρελθόν η ομάδα.

Η χρησιμοποίηση σχήματος με τρεις αμυντικούς ήταν κάτι το οποίο λειτούργησε στα περισσότερα ματς και ήταν μονόδρομος. Για αυτό ήρθαν και κάποιες επιτυχίες. Θα πρέπει μια ομάδα να αγωνίζεται με τέσσερις αμυντικούς και πολύ πιθανό να συνεχίσουμε έτσι.

Βέβαια σε ειδικές συνθήκες παιχνιδιών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάτι άλλο. Δεν έχω πρόβλημα στο να δηλώσω το πως θα παίξουμε, αλλά λανθασμένα επικεντρωνόμαστε στο σύστημα. Ας βλέπουμε με ποιον τρόπο επιτίθεται και αμύνεται μια ομάδα.

Αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί και σε αυτό χρειαζόμαστε βελτίωση. Στην επιθετική ανάπτυξη χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες να έρθουν σε επαφή με τα δίχτυα.

Μας έλειψε σε παιχνίδια ο κεντρικός μας φορ, μιλάω για τον Ολιβέιρα αλλά και για τον Γιακουμάκη. Υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες που ευελπιστώ ότι θα ξεπεράσουμε».

Για τους Βέρντε, Ζεράλντες, Σιμάο που δεν αγωνίζονται πολύ: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς, με το πέρασμα των παιχνιδιών θα δείτε ότι είμαι ένας προπονητής που αξιοποιώ με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες μας. Σύντομα θα παίξουν παίκτες που δεν αγωνίστηκαν και στο μέλλον θα παίξουν παίκτες που είναι σε πιο νεαρή ηλικία. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, οι επιλογές μου γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο για να είναι και εποικοδομητικό και στην ομάδα».

Για το αν νιώθει πίεση: «Φέρω ευθύνες και οι αποφάσεις μου καθορίζουν τις τύχες μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας. Αλλά δεν αισθάνομαι πίεση. Σίγουρα η βαθμολογική πίεση θα υπάρχει στο μέλλον, όπως και μια κριτική.

Και η κριτική και η πίεση όταν προσεγγίζεται με σωστό τρόπο είναι ευεργετική. Ένας προπονητής της ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει κάθε αγωνιστική. Αλλά το πρέπει κυρίως χρειάζεται να είναι στην οργάνωση και στη δουλειά. Όταν δουλεύουμε σωστά οι νίκες θα έρθουν».

Για τον Βόλο: «Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Είναι το πρώτο ματς μετά τη διακοπή, ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Ο Βόλος είναι ομάδα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, προσπαθεί να χτίσει από πίσω, είναι μια ομάδα που θέλει να παίζει επιθετικά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι η ΑΕΚ».

Για τις εντυπώσεις του από τον Κροάτη αμυντικό που δοκιμάζεται, τον Ρόκο Τσόζα: «Είναι ακόμα νωρίς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δοκιμάζεται έπειτα από συνεννόηση με τον κύριο Ίβιτς, με τον οποίο έχω μια πολύ καλή επικοινωνία. Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής και θα κρίνουμε ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα βγάλουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Για το πως κέρδισε τους παίκτες της ΑΕΚ: «Η δομή και όσοι βρίσκονται στην ομάδα συντέλεσαν στην καλή πορεία της ομάδας. Δεν ήταν προσωπικό το θέμα.

Αναμφισβήτητα η προσωπική προσέγγιση καθορίζει πράγματα και αποτελέσματα αλλά το δύσκολο είναι να υπάρχει συνέχεια, σταθερότητα και ανοδική πορεία. Θέλουμε μια υγιή σχέση μεταξύ προπονητικού επιτελείου και παικτών και οποιαδήποτε θέματα θα τα λύνουμε».

Για τη φιλοσοφία του Ίβιτς: «Ήμασταν συμπαίκτες, τον γνωρίζω πολύ καλά. Η συνεργασία είναι άριστη.

Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και από το έργο που επιτελεί ο καθένας. Είναι σωστή η τοποθέτησή του για επιθετικό ποδόσφαιρο, το DNA της ΑΕΚ είναι επιθετικό.

Η ΑΕΚ έπαιζε πάντα ποιοτικά και παλιότερα με πρόεδρο τον κ. Μελισσανίδη. Η ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να συμβαίνει πάντα, αλλά οδεύουμε σε αυτόν τον δρόμο και σε αυτόν τον στόχο».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024