Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γ. Αμυράς στο One Channel: To μείζον είναι η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό μαζί μας

Γ. Αμυράς στο One Channel: To μείζον είναι η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό μαζί μας

Στην εκπομπή One Talk βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου ο βουλευτής ΝΔ στα Ιωάννινα, Γιώργος Αμυράς, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε για το φλέγον θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Στην εκπομπή One Talk βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου ο βουλευτής ΝΔ στα Ιωάννινα, Γιώργος Αμυράς, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε για το φλέγον θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Για το προσφυγικό και την έσχατη περίπτωση κατά την οποία η χώρα θα υποδέχεται ακατάσχετα μαζικότατες ροές προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Αμυράς υποστήριξε πως προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού κινείται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάπτοντας διεθνείς συμμαχίες και ασκώντας πιέσεις στην Ε.Ε.

«Το α και το ω είναι η Ευρώπη να προσέξει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μαζί με μας», είπε χαρακτηριστικά. ‘Όσον αφορά την επαναπροώθηση, ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί πως κάθε μήνα 1000 άτομα θα επιστρέφουν στη χώρα προέλευσης, ενώ το νομοσχέδιο για το προσφυγικό προβλέπει πως «σε τρεις με έξι μήνες θα ξέρουμε βάσει κανόνων της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας αν κάποιος πληροί τα κριτήρια για να είναι πρόσφυγας.

Η επιτροπή που θα απαρτίζεται από δικαστικούς, αν αποφασίσει ότι κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, τότε θα μπαίνει σε κλειστό κέντρο, απ’ όπου θα κάνει έφεση και περίπου ένα μήνα μετά θα παίρνει την απάντησή του».

Στη συνέχεια μίλησε για την ψήφο των αποδήμων, θέμα που συζητείται πολύ τις τελευταίες μέρες στη Βουλή και έχει προκαλέσει αμφίθυμες απόψεις στα κόμματα του κοινοβουλίου. Ο κ. Αμυράς φάνηκε αισιόδοξος ως προς την αποδοχή της πρότασης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, θα προτιμούσε, ωστόσο, να περάσει και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάτι που ορισμένα κόμματα δεν αποδέχονται.

Παρ’ όλ’ αυτά «το βασικό είναι να μην κόψουμε επαφές με τους ανθρώπους που ζούσαν και φορολογούνταν στην Ελλάδα», τόνισε. Μίλησε ακόμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την οποία η ΝΔ αποζητά ευρύτατη συναίνεση. Ο ίδιος δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την προηγούμενη εκλογή, ωστόσο δε διατηρεί ενστάσεις για το πρόσωπό του.

Θέλει όμως να ακούσει και τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι υπέρ της ανανέωσης των πραγμάτων, καθώς επίσης είναι υπέρ και για έναν ΠτΔ που δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο, έχει όμως πολιτικό ένστικτο και σημαντική επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή.

«Η θέση του ΠτΔ είναι ενωτική και φαίνεται στα δύσκολα», είπε σχετικά. Τέλος μίλησε για τον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «δυναμικό», «οργανωμένο», «έτοιμο», και «πολύ προσγειωμένο», ενώ αναφέρθηκε και στον προσωπικό του αγώνα αναφορικά με τη συνεπιμέλεια. «Αυτό θα πει επανάσταση», σημείωσε εμφατικά.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024