Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρέσβης Μαλλιάς στο One Channel : Θέμα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα πλέον το προσφυγικό

Πρέσβης Μαλλιάς στο One Channel : Θέμα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα πλέον το προσφυγικό

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Και πως δεν είναι προϊόν μόνο συγκρούσεων» τονίζει ο έμπειρος πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλώντας στην εκπομπή One Line

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Και πως δεν είναι προϊόν μόνο συγκρούσεων» τονίζει ο Αλέξανδρος Μαλλιάς. Μιλώντας στην εκπομπή One Line, ο έμπειρος πρέσβης υπογραμμίζει πως «το προσφυγικό έχει αρχίσει να έχει για την Ελλάδα έναν έντονο χαρακτήρα εθνικής ασφάλειας».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία μετά την τουρκική η εισβολή, τονίζει πως «από τις εξελίξεις στο συριακό θέατρο επιχειρήσεων έχει ενισχυθεί η θέση του καθεστώτος Άσαντ.

Παράλληλα, η Ρωσία ενεργεί με σύνεση και αυτοσυγκράτηση στη Συρία. Εμφανίζεται ως ισχυρή, αξιόπιστη και σταθερή δύναμη στην περιοχή».

Σημειώνει σχετικά με το θέμα πως «ως ΝΑΤΟ καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σωστά πράττουμε αλλά όχι την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία αλλά και τη διαχρονική κατοχή της Κύπρου».

Διχασμός στις ΗΠΑ

«Υπάρχει διχασμός στις ΗΠΑ για το θέμα της εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία» λέει ο κ. Μαλλιάς ο οποίος διατέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ για χρόνια και προσθέτει πως «ο πρόεδρος Τραμπ, ενεργεί στο θέμα, αποκλειστικά με βάση τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2020».

Για τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζει πως «η σελίδα των κρίσεων σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική θα αργήσει να κλείσει».

Για το Brexit επισημαίνει πως «δημιουργείται δυσάρεστο προηγούμενο με την οικειοθελή αποχώρηση μιας χώρας από την ΕΕ.

«Και δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα. Αλλά μια πολύ δυνατή οικονομία, που είναι πυρηνική χώρα και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πάντως είναι καλύτερη μια συντεταγμένη έξοδος της Μεγάλης Βρετανία από την ΕΕ, από μια άτακτη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το «φρένο» που έθεσε η ΕΕ στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία, σημειώνει πως πρόκειται για «την πρώτη φορά, όπου, υπάρχει ζωηρή διαφορά απόψεων μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Και μάλιστα σε ένα τόσο καίριο θέμα όπως αυτό της διεύρυνσης της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024