Υπόθεση Novartis : «Δέχτηκα πιέσεις να εμπλέξω πολιτικούς» κατέθεσε ο Μανιαδάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας, καταθέτοντας για περίπου πέντε ώρες ενώπιον του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, αναφέρθηκε στη διαδρομή του από το 2012 έως σήμερα αλλά και τις πιέσεις που, όπως λέει, δέχθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.
«Μαραθώνια» κατάθεση, που χαρακτηρίζεται ως σημαντική από πηγές της Δικαιοσύνης, έδωσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis, Νίκος Μανιαδάκης εξεταζόμενος ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.
«Προσωπικά ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» ανέφερε ο Ν. Μανιαδάκης, ο οποίος ουδέν ανέφερε για τον ρόλο οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου στη διαδρομή της έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας, καταθέτοντας για περίπου πέντε ώρες ενώπιον του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, αναφέρθηκε στη διαδρομή του από το 2012 έως σήμερα αλλά και τις πιέσεις που, όπως λέει, δέχθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.
Η κατάθεση του, η οποία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές εκτιμάται σημαντική στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας, επικεντρώθηκε στη σχέση του με τους εισαγγελείς διαφθοράς σε όλα τα στάδια από την περίοδο που ήταν προστατευόμενο μάρτυρας, μέχρι που κατέστη κατηγορούμενος.
Από την πλευρά του ο Ν. Μανιάδικης φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εισαγγελείς δεν λειτουργούσαν αυτοβούλως ,αλλά λογοδοτούσαν για τους χειρισμούς τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ο κ. Μανιαδάκης , κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να μην αναφέρθηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσυνης , Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι δέχθηκε ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί , η ίδια η δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει» είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Μανιαδάκης ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στους προστατευόμενους μάρτυρες λέγοντας πως πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει είναι «ανακριβή και αναξιόπιστα» και έχουν ως στόχο το οικονομικό όφελος στην περίπτωση που τιμωρηθεί η Novartis στην Αμερική.
Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ο Ν. Μανιαδάκης είπε πως θεωρεί ότι “υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο , με παράτυπες πρακτικές” για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν απο τη δικαιοσύνη.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Ν. Μανιαδάκης, Θεόδωρος Μαντάς σε δήλωση του χαρακτήρισε “εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος”. Όπως είπε με την κίνηση τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.
Πηγή: onetv.gr
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
- Ειδικές φωλιές για χελιδόνια και σταχτάρες σε δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων
- Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο – Πληροφορίες για τραυματίες
- Κεφαλονιά: Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο από τα ναρκωτικά και έκρυψε το κινητό της 19χρονης
- «Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάστασή του» – Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μετά τον αποκλεισμό, σοκ και με τον Εκιτικέ στη Λίβερπουλ: Εννιά μήνες εκτός δράσης με ρήξη αχιλλείου
- Ίλιον: Ο νέος χώρος άθλησης που επανασυστήνει τη γειτονιά
- Γονιδιακή θεραπεία σε ένεση χάρισε ακοή σε εκ γενετής κωφούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442