Την απομάκρυνση των Ρομά από το αγροτεμάχιο 1158Α (Τσαΐρια) στην Περαία Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού.

Την απομάκρυνση των Ρομά από το αγροτεμάχιο 1158Α (Τσαΐρια) στην Περαία Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού.

«Τη Διοικητική Αποβολή, όσων αυθαίρετα κατέχουν τμήμα του αγροτεμαχίου 1158Α Περαίας (άτυπος καταυλισμός Ρομά – Τσαΐρια), αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Δήμαρχος, Γεώργιος Τσαμασλής, επεσήμανε πως «το ακίνητο αυτό ανήκει κατά χρήση, νομή και κατοχή στο Δήμο μας και κανείς δεν δικαιούται να το καταπατά», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι πριν από ένα μήνα είχαν σημειωθεί φωτιές στη συγκεκριμένη περιοχή στην Περαία.

Απειλές ότι «θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ»

Απειλές από Ρομά ότι «θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ» είχε καταγγείλει στο παρελθόν ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού είχε κατ’επανάληψη καταβάλει κάθε προσπάθεια για να απομακρύνει τον καταυλισμό των Ρομά στην Περαία από την περιοχή, ενώ έχει μιλήσει ακόμη και για ανοικοδόμηση τείχους -αλά Τραμπ.

Ο λόγος που ήθελε διακαώς να διαλύσει τον καταυλισμό ήταν γιατί, όπως ανέφερε ο ίδιος, οι Ρομά κατέστρεφαν το περιβάλλον με τις φωτιές που άναβαν, επιβάρυναν την περιοχή καθώς υπήρχε έντονη δυσοσμία στον οικισμό καθώς και γιατί εκδήλωναν παραβατική συμπεριφορά, με την κλοπή αυτοκινήτων, τα οποία διέλυαν για να πουλήσουν τα εξαρτήματά τους.

Μια ομάδα τεσσάρων Ρομά, σύμφωνα με τον ίδιο, πήγαν στο γραφείο του -απρόσκλητοι, όπως είπε- για να διαμαρτυρηθούν για την απόφασή του να απομακρύνει τον καταυλισμό και ένας από αυτούς τον απείλησε ότι «θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr