Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Air China: Δυναμικά βήματα στην Ελλάδα – καθιερώνεται η 3η πτήση Αθήνα-Πεκίνο

Air China: Δυναμικά βήματα στην Ελλάδα – καθιερώνεται η 3η πτήση Αθήνα-Πεκίνο

Η Air China ανακοίνωσε την καθιέρωση για όλη τη διάρκεια του χρόνου της τρίτης εβδομαδιαίας πτήσης, η οποίο εντάχθηκε στο θερινό πρόγραμμα μόλις τον Απρίλιο του 2018

Της Όλγας Κλώντζα

Εορτάζοντας δύο χρόνια για την απευθείας πτήση Αθήνα-Πεκίνο, η Air China ανακοίνωσε την καθιέρωση για όλη τη διάρκεια του χρόνου της τρίτης εβδομαδιαίας πτήσης, η οποίο εντάχθηκε στο θερινό πρόγραμμα μόλις τον Απρίλιο του 2018. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του κινεζικού αερομεταφορέα, κ. Φάν Χεγιούν, σε συνάντησή του με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στην Αθήνα, εξετάζεται η προοπτική και τέταρτης απευθείας πτήσης από το 2020.

Η δυναμική αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ του αεροδρομίου της Αθήνας και των βασικών κινεζικών πόλεων κατά το 2018, που σημείωσε άνοδο 65%, αναδεικνύει τις προοπτικές ενδυνάμωσης της παρουσίας της Air China στην αγορά της Αθήνας. Συγκεκριμένα, από 108.613 επιβάτες που διακινήθηκαν (απευθείας ή με ενδιάμεση στάση) το 2017, έφτασαν τις 179.560 το 2018.

Επίσης, ο αριθμός των επιβατών που έφτασαν στην Αθήνα απευθείας υπερτριπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο, αφού από 19.413 τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήλθε σε 50.369 το 2018 (ποσοστιαία αύξηση περίπου 365%). Όσον αφορά δε το εννεάμηνο του 2019, η Κίνα αναδείχθηκε η 16η κορυφαία αγορά για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 30%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Με το βλέμμα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα, ο κ. Χεγιούν έδωσε μεγάλη έμφαση στην κατάλληλη προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στην Κίνα, καθώς και στην ανάδειξη των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών. Όπως επισήμανε, ο στόχος για την Air China είναι να επιτυγχάνει ετησίως αύξηση των επιβατών της στην Αθήνα σε ποσοστό 20-30%. Σήμερα, τα ποσοστά πληρότητας της απευθείας πτήσης Αθήνα-Πεκίνο ανέρχονται σε 70-75%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σήμερα την Ελλάδα επισκέπτονται 130.000-150.000 κινέζοι τουρίστες, αριθμός που θα μπορούσε κατά το ανώτατο στέλεχος της Air China να φτάσει στις 500.000. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια τεράστια αγορά, που διοχετεύει σε ετήσια βάση 10 εκατ. τουρίστες στην Ταϊλάνδη και περίπου 9 εκατ. τουρίστες στην Ιαπωνία.

Καλύτεροι πελάτες οι Κινέζοι τουρίστες

Όσον αφορά το προφίλ των Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας, αυτοί σε ποσοστό 87% έρχονται για διακοπές και οι μέσες ηλικίες είναι 33 ετών για τις γυναίκες και 37 για τους άνδρες. Ο μέσος χρόνος διαμονής τους στην Ελλάδα είναι 14 ημέρες, ενώ αποδεικνύονται καλοί πελάτες αφού μόνο στα καταστήματα του αεροδρομίου δαπανούν κατά μέσο όρο 89 ευρώ, υψηλότερα από τον μέσο όρο που διαμορφώνεται σε περίπου 50 ευρώ.

«Ο στόχος της Air China είναι να στηρίξει τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και να δώσει και στις δυο κουλτούρες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα η μια την άλλη. Λόγω αυτής της θετικής εξέλιξης, με χαρά ανακοινώνουμε ότι θα έχουμε 3 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ελπίζουμε να προσθέσουμε κι άλλες στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο κ. Χεγιούν.

Από την πλευρά της, η κυρία Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά γιορτάσαμε μαζί με την Air China, έναν πολύτιμο αεροπορικό συνεργάτη αλλά και φίλο του αεροδρομίου μας, τη συμπλήρωση 2 χρόνων της απευθείας σύνδεσης Αθήνα – Πεκίνο. Σε αυτό το διάστημα, τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο ως προς την ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας, όσο και ως προς τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας. Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην εταιρεία και είμαστε βέβαιοι ότι η εξαιρετική συνεργασία μας, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024