Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασκευάζει ο Ερντογάν - Τελικά θα συναντήσει Πενς και Πομπέο

Ανασκευάζει ο Ερντογάν – Τελικά θα συναντήσει Πενς και Πομπέο

Ανασκευάζει ο Ερντογάν τις αρχικές του σκέψεις και τελικά θα συναντήσει τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο

Λίγη από τη δόξα του Ντόναλντ Τραμπ στις διαρκείς κυβιστήσεις επιχείρησε να κλέψει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγη ώρα μετά το τελεσίγραφο που έστειλε στους Κούρδους να παραδώσουν τα όπλα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ο τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Σημειώνεται πως οι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι μεταβαίνουν αύριο, Πέμπτη, στην Αγκυρα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον Ερντογάν για άμεση κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία. Μάλιστα, αναμένεται να υπενθυμίσουν «τη δέσμευση του Τραμπ να διατηρήσει σε ισχύ τις οικονομικές κυρώσεις οι οποίες στοχοθετούν την Τουρκία ωσότου εξευρεθεί λύση».

Στις δηλώσεις του, λοιπόν, ο Ερντογάν τόνισε πως δεν θα δει με τους δύο άνδρες για να συζητήσουν για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός, αφήνοντας να αιωρείται ασάφεια ως προς το αν θα τους συναντήσει ή αν απλώς θα θέσει το ζήτημα αυτό εκτός ατζέντας.

Ανασκευάζει

Λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ τα μεγάλα διεθνή δίκτυα έκαναν λόγο για κίνηση του Ερντογάν που ωθεί στα άκρα τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ήρθε η κυβίστηση της τουρκικής προεδρίας  από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωσή του, ο Ερντογάν τελικά θα δεχτεί να συναντήσει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών στην Άγκυρα. «Ο Ερντογάν προβλέπεται να συναντήσει την αμερικανική αντιπροσωπεία» έγραψε στο Twitter.

Μήνυμα Πομπέο

Στο μεταξύ, ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε νωρίτερα πως στόχος της αντιπροσωπείας που μεταβαίνει στην Αγκυρα και θα συνατήσει τον Ερντογάν είναι να επιτύχει την κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.

Ο Πομπέο, σε συνέντευξή του στο Fox Business Network, δήλωσε ότι η αμερικανική πλευρά θα επιδιώξει να βρεθεί κοινός τόπος για την κατάσταση στη Συρία, έτσι ώστε να μην διαρραγεί κι άλλο η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Προσδοκούμε να συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν» δήλωσε ο Πομπέο στο δίκτυο, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ να έχουν άμεσες, «πρόσωπο με πρόσωπο» συνομιλίες.

Ερωτηθείς αν θεωρεί τον Ερντογάν προσωπικά υπεύθυνο για την κατάσταση στη Συρία, ο Πομπέο δήλωσε πως «πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή είναι μια πολύπλοκη κατάσταση».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024