ΗΠΑ : Προσεχώς στην Τουρκία ο αντιπρόεδρος Πενς με στόχο συμφωνία κατάπαυσης πυρός
«Ο πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης του Πενς είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία μας για να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και να φέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», δήλωσε αξιωματούχος
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα αναχωρήσει για την Τουρκία «εντός των επόμενων 24 ωρών», με την ελπίδα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
«Ο πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης του Πενς είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία μας για να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και να φέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», δήλωσε αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Ο Μάικ Πενς, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επισκεφθεί προσεχώς την Τουρκία, αφού του το ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ, θα συνοδεύεται από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο Μπράιαν και τον Αμερικανό απεσταλμένο για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη
- «AI brain fry»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «τηγανίζει» το μυαλό των εργαζόμενων
- Όσκαρ 2026: Τα μεγάλα φαβορί και οι ειδικές αγορές στην Betsson
- Ο Αντονέλι πήρε την pole position κι έγραψε ιστορία στη Σανγκάη
- Πετρέλαιο: Γιατί το νησί Χαργκ μπορεί να εκτοξεύσει τις τιμές του
- Λέικερς: Το δίλημμα του ΛεΜπρόν στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν
- Ήπειρος: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ορειβάτη
- Ζιλιέτ Μπινός: «Το σκηνοθετικό μου ντεμπούτο στο ντοκιμαντέρ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442