Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυριάκος και οι γραβάτες

Ο Κυριάκος και οι γραβάτες

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τη σχέση του με τις γραβάτες;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσει κάποιος όταν επιχειρήσει να συγκρίνει στο επικοινωνιακό κομμάτι τον νυν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι η… διαφορά στη γραβάτα.

Ο ένας δεν εμφανίζεται ποτέ στις υποχρεώσεις του ως πρωθυπουργός χωρίς αυτήν, ενώ αντιθέτως ο άλλος την απέφευγε σε τέτοιο σημείο που είχε καταντήσει ανέκδοτο, όχι μόνο στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως ο ρόλος του πρωθυπουργού «επιβάλλει σοβαρότητα και μερικές φορές και αυστηρότητα και επιβάλλει επίσης μία αυτονόητη συμμόρφωση με τους άτυπους κανόνες οι οποίοι προσδιορίζουν τη συμπεριφορά μας σε αυτό το αξίωμα. Η γραβάτα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχω πάει ποτέ στη Βουλή χωρίς γραβάτα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του κάθε περίσταση έχει και το δικό της dress code.

«Δεν θα πάω ποτέ χωρίς γραβάτα στη Βουλή, όπως δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω επίσημα τη χώρα. Όταν θα πάω να πιω μια μπύρα με τους φίλους μου μετά την μπάλα, θα πάω με το ιδρωμένο t-shirt. Δεν έχω πρόβλημα. Αλλά εκεί δεν εκπροσωπώ τη χώρα. Όταν εκπροσωπώ τη χώρα οφείλω να είμαι, όπως περιμένουν όχι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι ξένοι συνομιλητές μου: ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Και αυτό για μένα είναι κάτι παντελώς αδιαπραγμάτευτο. Όταν ένας Πρωθυπουργός εμφανίζεται, δεν εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Και αυτό θα πρέπει να το αντιλαμβάνομαι κάθε στιγμή. Είναι βαρύ διότι ξέρει κανείς ότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι πάντα στραμμένα πάνω του, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να προσαρμοστούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ολοκλήρωσε την απάντησή του με μια ιστορία. «Δέχτηκα μια πολύ ωραία πρόσκληση στην οποία δυστυχώς δεν μπορώ να ανταποκριθώ, αν και θα ήθελα πάρα πολύ να πάω, να παρευρεθώ στην ενθρόνιση του νέου Ιάπωνα Αυτοκράτορα. Μάλιστα έχει και πολύ ενδιαφέρον ότι είχε παρευρεθεί ο πατέρας μου πριν από τριάντα χρόνια και σκέφτηκα ότι είναι αδύνατον γιατί δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να πάω, οπότε θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση ο κ. Αντιπρόεδρος. Το πρωτόκολλο στην ενθρόνιση επιβάλει φράκο. Ούτε καν σμόκιν! Φράκο! Θα μπορούσατε να φανταστείτε να εμφανιζόταν κάποιος στην ενθρόνιση του Γιαπωνέζου Αυτοκράτορα χωρίς να είναι συνεπής στο πρωτόκολλο; Τα συμπεράσματα δικά σας. Αυτοί οι κανόνες έχουν την αξία τους».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024