Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε για τη σύζυγό του πως έχουν μια σχέση πολύ μεγάλη. «Βαθιά αγάπη, βαθιά εκτίμηση. Βαθύτατο θαυμασμό και σεβασμό του τι κάνει ο άλλος»

Αποκαλύψεις για τη γνωριμία του με τη μετέπειτα σύζυγό του Μαρέβα, για τις δυσκολίες που πέρασε ο γάμος τους αλλά και για την την βαθιά αγάπη και εκτίμηση που νοιώθουν ως ζευγάρι έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλυψε ότι γνώρισε τη Μαρέβα στο Χάρβαρντ. « Φοιτητικός έρωτας. Ήμασταν μαζί στο Χάρβαρντ. Εγώ δευτεροετής, αυτή πρωτοετής. Βρεθήκαμε μέσα από την βοήθεια που της παρείχα σε ένα μάθημα στατιστικής στο οποίο είχε κάποιες μικρές δυσκολίες».

Σημείωσε ότι κατάφεραν να σώσουν το γάμο τους με μεγάλη προσπάθεια προσθέτοντας ότι «είμαστε  πολύ υπερήφανοι γι΄αυτό».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη πως «έχουμε μια σχέση πολύ μεγάλη. Βαθιά αγάπη, βαθιά εκτίμηση. Βαθύτατο θαυμασμό και σεβασμό του τι κάνει ο άλλος. Περνάμε καλά μαζί. Γελάμε μαζί πολύ. Τα παιδιά μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

Μοιραζόμαστε, τονίζει,  τα βάρη όσο καλύτερα μπορούμε και ξεδιπλώνοντας το άλμπουμ των δικών μας προσωπικών αναμνήσεων. «Δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό, νομίζω, από το άλμπουμ μιας οικογένειας η οποία στην πρώτη προτεραιότητα έχει τα παιδιά της. Δεν είμαστε εμείς μια συνηθισμένη οικογένεια, εκ των πραγμάτων. Είμαστε μια κανονική οικογένεια όμως. Με την έννοια ότι το νοιάξιμο του κάθε γονιού, πάνω και πέρα από όλα είναι το καλό των παιδιών του. Περάσαμε και τις δυσκολίες μας, μεγάλες δυσκολίες, βγήκαμε πιο δυνατοί».

Αξίζει η προσπάθεια…

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που μπορεί να περνάει μια οικογένεια όταν έρχονται δυσκολίες. «Αν ένας γάμος δεν μπορεί με τίποτα να στεριώσει προφανώς εκεί θα καταλήξει, στο διαζύγιο. Αλλά αξίζει πάντα τον κόπο να κάνει κανείς την επιπρόσθετη προσπάθεια, αν υπάρχει εκτίμηση, σεβασμός και βαθιά αγάπη. Γιατί πολλές φορές νομίζουμε ότι παίρνοντας μια τέτοια απόφαση τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και διαπιστώνουμε ότι τελικά δεν ισχύει αυτό. Αλλά αξίζει τον κόπο να κάνει κανείς την επιπρόσθετη προσπάθεια να κρατήσει μια σχέση ζωντανή».

Μάλιστα στη συνέχεια προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. «Και να πω και κάτι που μπορεί να ακουστεί και λίγο παράξενο: όχι για τα παιδιά. Κανείς γάμος δεν πρέπει να σωθεί  αν δεν υπάρχει σεβασμός, αγάπη και εκτίμηση, μόνο και μόνο, το ακούω και αυτό, είμαστε «μαζί γιατί πρέπει να μείνουμε μαζί για τα παιδιά».

Κατέληξε λέγοντας ότι «ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr