Για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο, με φόντο τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν στο ΚΥΠ του νησιού μεταξύ Αφγανών και Σύρων μεταναστών, μίλησε στο One Channel ο Νίκος Στεφανής, μέλος του δ.σ. του Επιμελητηρίου Σάμου

Για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο, με φόντο τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν στο ΚΥΠ του νησιού μεταξύ Αφγανών και Σύρων μεταναστών, μίλησε στο One Channel ο Νίκος Στεφανής, μέλος του δ.σ. του Επιμελητηρίου Σάμου.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή One Line, ο κ. Στεφανής δήλωσε πως το κέντρο μεταναστών αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις παρυφές της πόλης και χωρίζεται μόνο από ένα δρόμο. ενώ αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο νησί, ο ίδιος υπογράμμισε πως πρόκειται για σκηνές, στις οποίες δεν είναι συνηθισμένη η τοπική κοινωνία της Σάμου.

«Οι συνθήκες διαβίωσης είναι οι χειρότερες που επικρατούν σε όλη την Ευρώπη όχι μόνο στο κέντρο αλλά και γύρω από αυτό εκεί όπου εκδηλώθηκε η φωτιά το βράδυ της Δευτέρας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής, ενώ μιλώντας για τις επιπτώσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το νησί, δήλωσε:

«Όταν οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου είναι γύρω στις 7.500 χιλιάδες και οι πρόσφυγες φτάνουν τις 6.500, καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο, όσον αφορά στις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, καθώς η πρωτεύουσα του νησιού βάλλεται από παντού. Για αυτό το λόγο οι κάτοικοι του νησιού ζητούν και την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του συγκεκριμένου ΚΥΠ».

Τέλος ο κ. Στεφανής μιλώντας για την αποστολή ενισχύσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Σάμο, υπογράμμισε πως θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις της στο νησί και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στο νησί αλλά και αποτροπή για όλους αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν σε παρόμοια έκτροπα.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr