Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος : Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία όταν ήρθαμε στην εξουσία

Τσακαλώτος : Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία όταν ήρθαμε στην εξουσία

Ο κ. Τσακαλώτος με μεγάλη διάθεση αυτοκριτικής, μίλησε για τα αίτια της εκλογικής ήττας

Όταν αναλάβαμε την εξουσία, δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία, παραδέχεται τώρα και ο τέως υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό παραδέχθηκε ότι όταν το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία.

Συνεχίζοντας την αυτοκριτική του, αποδέχθηκε ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχα γίνει καλύτερα, αλλά ο κύριος λόγος που οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόμμα του κυβέρνησε τα 3 από τα 4 χρόνια μέσα στο τρίτο μνημόνιο και οι πολίτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα.

Ο κ. Τσακαλώτος ερωτηθείς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ μεγάλα, αλλά υποστήριξε ότι υπήρχε στρατηγική για τη μείωση τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις, που ναι μεν είχαν υπογραφεί, αλλά τελικά δεν ίσχυσαν.

Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας για την παραδοχή του στο παρελθόν ότι «την πλήρωσε η μεσαία τάξη», παραδέχτηκε ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά ήταν επιβεβλημένο, καθώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία αντιμετώπισε μια ανθρωπιστική κρίση και η απόλυτη προτεραιότητα ήταν αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να φάνε.

Σχολιάζοντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, με αφορμή και τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από αύριο, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο ΕΦΚ είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και συμπλήρωσε ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθάει και στη μείωση της χρήσης του συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σε ότι αφορά τα μέτρα ανακούφισης που έχει προαναγγείλει ότι θα φέρει η κυβέρνηση μέσα από την κατάθεση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι δεν μπορεί να εκφέρει άποψη γιατί ακόμη δεν έχει δει τα σχετικά νομοσχέδια αφού δεν έχουν κατατεθεί, αλλά είναι δεδομένο ότι οποιοδήποτε μέτρο είναι θετικό για τους πολίτες θα ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024