Οι εξελίξεις μετά την καταλυτική συμμαχία Κούρδων - Άσαντ - Αμήχανη η ΕΕ μπροστά στην τουρκική εισβολή στη Συρία

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης, για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, αλλά και για την επικείμενη σύνοδο κορυφής, όπου θα συζητηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης της Τουρκίας από τους Ευρωπαίους ηγέτες και οι κυρώσεις που θα εφαρμοστούν εναντίον της.

«Οι προδομένοι Κούρδοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη σφαγή, γιατί περί σφαγής πρόκειται», υποστήριξε ο κ. Καρακούσης.

Mίλησε και για τη συμμαχία μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και του Μπασάρ Αλ Άσαντ λέγοντας πως «υπάρχει ένα πεδίο επαφής και συνεννόησης μεταξύ Κούρδων και Άσαντ».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην περιοχή, ο κ. Καρακούσης σημείωσε πως «καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, ποιες δυνάμεις θα αφοσιωθούν στην απόκρουση των τουρκικών δυνάμεων είναι ένα μυστήριο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα καταλήξει αυτή η κατάσταση».

Για τις αντιδράσεις και τη στάση της Ε.Ε., υποστήριξε πως βρίσκεται σε μια αμήχανη κατάσταση.

Για την επικείμενη σύνοδο κορυφής δήλωσε πως «η σύνοδος κατέληξε στην καταδίκη, υπάρχει απαγόρευση πώλησης όπλων χωρίς, όμως, να έχει τα χαρακτηριστικά εμπάργκο».

Τέλος, σημείωσε πως μεγάλη σημασία για την «εξίσωση» αυτής της σύρραξης είναι η δυναμική που θα αντιτάξουν Κούρδοι και Άσαντ έναντι των Τούρκων.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr