Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος βρίσκεται για λογαριασμό του One Channel στα τουρκοσυριακά σύνορα, σε έναν από τους οργανωμένους καταυλισμούς προσφύγων στο Χατάι, όπου η Τουρκία φιλοξενεί πρόσφυγες

Μαίνονται οι μάχες στα τουρκοσυριακά σύνορα, ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τους Κούρδους μαχητές, την ώρα που οι δυνάμεις του Άσαντ προσεγγίζουν την περιοχή.

Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος βρίσκεται για λογαριασμό του One Channel στα τουρκοσυριακά σύνορα, σε έναν από τους οργανωμένους καταυλισμούς προσφύγων στο Χατάι, όπου η Τουρκία φιλοξενεί πρόσφυγες.

Οπως μεταδίδει, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και προς δύο κατευθύνσεις. Προς το Τελ Αμπιάντ και το Ρας Αλ Αΐν, αλλά πλέον υπάρχουν και στρατεύματα που κινούνται δυτικά από το Μάνμπιτζ.

Ειδικές μονάδες υποστηρίζουν τον ελεύθερο συριακό στρατό που πλησιάζει, ενώ στα ανατολικά του Ευφράτη οι μονάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να προχωρούν προς το Κομπάνι, για το οποίο ο Ερντογάν δήλωσε πως, με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, ο τουρκικός στρατός θα προχωρήσει σε επιχείρηση.

Από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις του Ασαντ ελέγχουν αυτή την ώρα ένα σημείο του αυτοκινητοδρόμου M4, ενώ ένα άλλο σημείο του ελέγχουν από την Κυριακή οι δυνάμεις του ελεύθερου συριακού στρατού, που έχουν ταχθεί στο πλευρό των Τούρκων.

Την ίδια ώρα, τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα μετακινούνται νοτιότερα, ενώ έχουν ήδη αποχωρήσει από το παρατηρητήριο στο οποίο είχε πέσει οβίδα από τουρκικό πυροβολικό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr