Σάββατο 04 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
Λέσβος : Κάτοικοι εμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS να δέσει στο λιμάνι

Λέσβος : Κάτοικοι εμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS να δέσει στο λιμάνι

Το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva» επιχειρούσε τους τελευταίους μήνες στη Μεσόγειο διασώζοντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Κάτοικοι στη Λέσβο παρεμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva», να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, συμβολικά πέταξαν πέτρες προς το πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας.

YouTube thumbnail

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr οι περισσότεροι κάτοικοι που διαμαρτύρονται είναι από τα γειτονικά χωριά Πέτρα και Μόλυβος.

Από τη Λαπεντούζα στη Λέσβο

Το Open Arms μέχρι πρόσφατα επιχειρούσε στη Μεσόγειο, σώζοντας πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν ναυαγήσει ανοιχτά της Λιβύης και μεταφέροντάς τους στην Ιταλία – κυρίως στην Λαμπεντούζα – και την Ισπανία.

Η δράση του έγινε ευρέως γνωστή τον Αύγουστο, όταν το πλοίο αναζητούσε επί μια εβδομάδα πλοίο να δέσει  στη Μεσόγειο μεταφέροντας περισσότερους από 100 πρόσφυγες και μετανάστες που είχε περισυνελλέξει  σε διάφορες επιχειρήσεις διάσωσης.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Ιουλίου 2026
Cookies