Λέσβος : Η αλληλεγγύη των γιατρών έσωσε 12χρονο πρόσφυγα χωρίς ΑΜΚΑ
Ο μικρός από τη Σομαλία έφτασε στο ακριτικό νησί έχοντας κάνει μεταμόσχευση νεφρού, ωστόσο δεν διέθετε ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.
Τη δική του μάχη δίνει υπό αντίξοες συνθήκες στη Λέσβο ένας 12χρονος νεφροπαθής.
Ο μικρός από τη Σομαλία έφτασε στο ακριτικό νησί έχοντας κάνει μεταμόσχευση νεφρού, ωστόσο δεν διέθετε ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.
Σε συνεργασία με τους γιατρούς του νησιού, δόθηκε προσωρινή λύση. Ο 12χρονος νοσηλεύτηκε στο Βοστάνειο Γενικό νοσοκομείο και για λίγες μέρες στην Αθήνα, στο Παίδων.
Στο τέλος της νοσηλείας, του χορηγήθηκε νέα παρτίδα φαρμάκων και επέστρεψε στη Μόρια. Εκεί κρίθηκε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία του.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Αγρότες: Αποχωρούν από το Σύνταγμα τα τρακτέρ εν μέσω επευφημιών
- Ισραηλινά ΜΜΕ: «Οι παίκτες της Χάποελ ζήτησαν την απομάκρυνση του Ιτούδη»
- Εκτός λειτουργίας ο Οδοντωτός – Ποια δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθούν
- Αποκάλυψη in: Η άγνωστη χαμένη ευκαιρία να αποφευχθεί η τραγωδία στη «Βιολάντα» και η ύποπτη αυτοψία από την Πολεοδομία
- Φίνος Φιλμ: Το βίντεο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
- Ρούμπιο από διάσκεψη Μονάχου: Μαζί με την ΕΕ για ένα νέο Δυτικό αιώνα αλλά και επίθεση σε ΟΗΕ, μετανάστες



