Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Στους 45 οι νεκροί Κούρδοι μαχητές

Συρία: Στους 45 οι νεκροί Κούρδοι μαχητές

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 45 μαχητές τους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων δήλωσαν ότι χθες σκοτώθηκαν 23 μαχητές τους, στις μάχες απόκρουσης της τουρκικής επιθετικής επιχείρησης στα βόρεια της Συρίας, ενώ άλλοι 37 μαχητές τραυματίστηκαν.

Ο αριθμός αυτός, ανεβάζει στους 45 τον συνολικό αριθμό των απωλειών για τις δυνάμεις SDF από την Τετάρτη.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να επελαύνει στη Συρία. Όπως ανακοίνωσε, ο τουρκικός στρατός  415 Κούρδοι μαχητές “αδρανοποιήθηκαν” από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, καθώς κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί κατά περιοχών στα βορειοανατολικά της Συρίας, στην σημερινή τέταρτη ημέρα των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δέχθηκαν χθες πυρά πυροβολικού από θέσεις των Τούρκων.

Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον ενισχύει τις προσπάθειές της, προκειμένου να πείσει την Άγκυρα για τον τερματισμό της εισβολής της, κατά των κουρδικών δυνάμεων που δρούσαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το δράμα των εκτοπισμένων

Η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Ο ΟΗΕ εκτιμούσε χθες ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας, από την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024