«Χιτσκοκικό» φινάλε επιφύλασσε το ματς στη Ρόδο ανάμεσα στον Κολοσσό και το Λαύριο.

Οι δυο ομάδες επιζητούσαν τη νίκη για να κάνουν αμφότερες το 2-1 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, με τους φιλοξενούμενους τελικά να καταφέρνουν να κάμψουν την αντίσταση του Κολσσού και να παίρνουν τη νίκη με 74-73.

Μπορεί το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη να κρατούσε τη νίκη στα χέρια του λίγο πριν την εκπνοή, όμως μια τρίποντη «βόμβα» του Γουότσον 3» πριν το φινάλε του αγώνα έβαλε μπροστά το Λαύριο και επί της ουσίας «κλείδωσε» τη νίκη.

Το σύνολο του Χρήστου Σερέλη μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και χάρη στην ευστοχία του κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο, με προβάδισμα 28-23. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά στον πόντο, με το ημίχρονο να βρίσκει το Λαύριο να προηγείται με μια ιδιαίτερα επισφαλής διαφορά.

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν απογοητεύτηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και με κορυφαίο τον Ντίκοσι διατηρούσε τον υπέρ του προβάδισμα. Τελικά, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να αλλάζουν συνεχώς… σκυτάλη και το αποτέλεσμα να παραμένει αμφίρροπο.

Στο τελευταίο λεπτό, μάλιστα, ο κολοσσός έδειχνε να κρατάει τη νίκη στα χέρια του, όμως, το εύστοχο τρίποντο του Γουότσον, 3» πριν τη λήξη έβαλε εκ νέου μπροστά το Λαύριο και έδωσε οριστικό τέλος στη σεμνή τελετή.

Τα Δεκάλεπτα: 23-28, 43-44, 57-59, 73-74