Στο «Delicatessen on 6th», το οποίο εγκαινίασε προσφάτως στη Νέα Υόρκη η Βρετανή Λούσι Σπάροου (Lucy Sparrow), όλα τα προϊόντα στους πάγκους είναι φτιαγμένα με μεράκι και με… τσόχα.

Πλεγμένα με βελονάκι φρέσκα τυριά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, κάποια διακοσμημένα με ματάκια και χαμόγελα, ενθαρρύνουν τους επισκέπτες του πρωτότυπου αυτού ντελικατέσεν να αναλογιστούν τη σχέση τους με τα τρόφιμα που αγοράζουν και να επανεξετάσουν τις σκέψεις τους γύρω από τον καταναλωτισμό.

Το πρωτότυπο ντελικατέσεν άνοιξε στη γωνία 49th Street και 6th Avenue, μέσα στο Rockefeller Center, την 1η Οκτωβρίου και είναι το έκτο ντελικατέσεν με τσόχινα τρόφιμα που εγκαινιάζει η Λούσι Σπάροου.

Η εγκατάσταση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος δημόσιας τέχνης «Art in Focus», που παρουσιάζει το Rockefeller Center σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Art Production Fund με στόχο την επίδειξη καλλιτεχνημάτων από δημιουργούς οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το τοπίο και τη ζωή σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Πέραν του «Delicatessen on 6th», η Λούσι Σπάροου θα παρουσιάσει δημιουργίες της σε έναν αριθμό απρόσμενων σημείων του Rockefeller Center, μεταξύ των οποίων και βιτρίνες που θα σχεδιαστούν ώστε να μοιάζουν με ενυδρεία και terrariums, κατασκευασμένες από λίκρα, τεχνητά διαμάντια, πούλιες και γυάλινες χάντρες.