Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά για ψήφο αποδήμων : Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία

Γεννηματά για ψήφο αποδήμων : Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία

Υπέρ της δυνατότητας να ψηφίζουν και να εκλέγουν αντιπροσώπους οι Έλληνες του εξωτερικού τάχθηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

«Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων  η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γενημάτα.

«Εμείς θέλουμε επιτέλους να ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτοικοι του εξωτερικού. Να προσμετράται η ψήφος τους. Να εκλέγουν αντιπροσώπους. Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία». Μάλιστα η κ. Γεννηματά κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα.

Εθνική ομοψυχία για την τουρκική επιθετικότητα

Η κ. Γεννηματά στη δήλωσή της αμέσως μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε και στο θέμα της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

«Επεσήμανα στον κ. Μητσοτάκη ότι απέναντι στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα χρειάζονται εθνική ομοψυχία και αποφασιστική στάση στο εσωτερικό όπως και συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις ΤΩΡΑ από τους εταίρους και συμμάχους μας».

Κάλεσε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση  να ζητήσει οπωσδήποτε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και αλλαγή της Κοινής Δήλωσης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ενστάσεις Τσίπρα

Λίγο νωρίτερα, τη διαφωνία του σε ορισμένα σημεία της κυβερνητικής πρότασης για την ψήφο των αποδήμων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό για την ψήφο των αποδήμων.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δύο ώρες μετά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επιθυμεί να εντάξουμε τους Έλληνες της διασποράς δημιουργικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ωστόσο εξέφρασε διαφωνίες με την πρόταση της κυβέρνησης καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να αλλάξει στάση προκειμένου να μην διχαστεί η Διασπορά.

«Δεν επιθυμούμε όμως – και θα μας βρει απέναντι οποιαδήποτε πρόταση το επιχειρήσει – να μετατρέψουμε τους Έλληνες του εξωτερικού σε αντικείμενο ψηφοθηρίας ή να χωρίσουμε τους ομογενειακούς τους συλλόγους, ανάλογα με το κόμμα που υποστηρίζουνε. Η πρόταση που μου παρουσίασε προφορικά ο κος Μητσοτάκης, δυστυχώς εκεί κατατείνει» είπε για να προσθέσει.

«Θα περιμένουμε να δούμε και γραπτώς τις τελικές του προτάσεις. Τον προέτρεψα όμως να αλλάξει ρότα ώστε να βρούμε τον κοινό τόπο των προτάσεων μας και να προχωρήσουμε συναινετικά.

Και σε κάθε περίπτωση να μην οδηγήσουμε τους Έλληνες της διασποράς στο διχασμό».

Οι μεγάλες θεσμικές τομές, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  απαιτούν ευρύτατες συναινέσεις και κυρίως συνθέσεις ανάμεσα στις παρατάξεις που αποτελούν τους κεντρικούς πόλους διεκδίκησης της διακυβέρνησης στον τόπο.

 «Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι επιλογή πολιτικής αλλά και θεσμικής εκτροπής. Από την οποία δεν θα κερδίσει κανείς».

Οι επόμενες συναντήσεις Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει τα τετ α τετ με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα θα συναντηθεί στις 16:00, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 16:45, και τέλος με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30.

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024