Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινφαντίνο : «Πρότεινα να επενδύσουμε 1 δισ. ευρώ στο γυνακείο ποδόσφαιρο»

Ινφαντίνο : «Πρότεινα να επενδύσουμε 1 δισ. ευρώ στο γυνακείο ποδόσφαιρο»

Ο Τζάνι Ινφαντίνο μίλησε για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη του τονίζοντας ότι πλέον πρέπει να στηριχτεί οικονομικά

Την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα μία σημαντική επένδυση στο γυναικείο ποδόσφαιρο για να πάρει τη θέση που του αρμόζει δίπλα στο ανδρικό, κατέθεσε ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρική ομοσπονδίας μίλησε για την πρόοδο που έχει επιδείξει το άθλημα μέσω ομιλίας του σε Φεστιβάλ Αθλητισμού στο Τρέντο της Ιταλίας και ξεκαθάρισε πως το επόμενο βήμα θα είναι να στηριχτεί οικονομικά αποκαλύπτοντας πρότασή του για 1 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα πρέπει να πιστέψουμε και να επενδύσουμε. Το Μουντιάλ Γυναικών ήταν επιτυχημένο επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μία πραγματικότητα.

Πολλοί το συνειδητοποίησαν μόνο και μόνο επειδή υπήρχε το Μουντιάλ. Υπάρχουν παίκτες που ξέρουν να παίζουν μπάλα, είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια, τις συγκινήσεις που προσέφερε το Ιταλία – Γαλλία, πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και στην τηλεόραση.

Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο Μουντιάλ ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο, ζητώντας από τα μίντια να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο, για να προσθέσει με νόημα:

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να το συγκρίνουμε με το ανδρικό ποδόσφαιρο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονταν στο παρελθόν, όπου έβλεπαν το γυναικείο ποδόσφαιρο ως ένα ξεθωριασμένο αντίγραφο του ανδρικού.

Θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, έχω προτείνει να επενδύσουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας διοργανώσεις στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη και αυξάνοντας τις διοργανώσεις σε επίπεδο μικρών ηλικιακά ομάδων».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024