Σε μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κριτική, δεδομένου τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015, προέβη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ήττας πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε μια γενναία πολιτική συμμαχιών στην οποία πρέπει να προχωρήσει το κόμμα ενόψει της διεύρυνσής του.

Αυτό που προκάλεσε πάντως εντύπωση ήταν το σχόλιό του για το πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015.

Καμιά οργάνωση…

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάνη, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση».

«Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο» πρόσθεσε.

Αποκάλυψη για το 2014

Ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε ακόμα ότι «υπήρχε διαφωνία σε κλειστούς κύκλους για το αν θα προχωρήσουμε το ‘14 στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με αφορμή την εκλογική προεδρία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr