Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν : Στο στόχαστρο η Ελλάδα για την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Κομισιόν : Στο στόχαστρο η Ελλάδα για την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε προειδοποίηση στην Ελλάδα και σε άλλα 12 κράτη-μέλη της ΕΕ επειδή δεν εφάρμοσαν τους ενωσιακούς κανόνες σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

Αιτιολογημένη γνώμη απέστειλε σήμερα η Επιτροπή στην Ελλάδα και σε άλλα 12 κράτη μέλη, επειδή δεν εφάρμοσαν τους ενωσιακούς κανόνες σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ΕΕ έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες που ποινικοποιούν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι προβλέπουν την επιβολή κυρώσεων για τους δράστες, την προστασία των παιδιών-θυμάτων και την παροχή βοήθειας για την πρόληψη τέτοιων αξιόποινων πράξεων.

Η οδηγία

Η οδηγία προβλέπει, επίσης, ειδικά μέτρα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο. Λόγω του σφαιρικού χαρακτήρα της οδηγίας, πολλά κράτη μέλη αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των νέων μέτρων. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, όλα τα κράτη μέλη πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τις διατάξεις της οδηγίας.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά των συγκεκριμένων 13 κρατών μελών λόγω πλημμελούς εφαρμογής της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο. Τα οικεία κράτη μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στην Επιτροπή.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024