Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατέθεσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για την υπόθεση της Novartis

Κατέθεσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για την υπόθεση της Novartis

Kατά τη διάρκεια της κατάθεσής του για την υπόθεση της Novartis ο κ. Λυκουρέντζος δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα. 

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη , ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Ευ. Ζαχαρή ερευνούν τους  χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε την Πέμπτη  ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Λυκουρέντζος δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Σε δήλωσή του ο κ. Λυκουρέντζος αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσης του ανέφερε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο ο πρώην υπουργός, δήλωσε: «Όχι γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση για ένα υποθέτω ενός προστατευόμενου μάρτυρος και εν συνεχεία με σαθρά επιχειρήματα και αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την  υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024