Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Times : Η ΕΕ έτοιμη να κάνει «παραχώρηση» για την συμφωνία του Brexit

Times : Η ΕΕ έτοιμη να κάνει «παραχώρηση» για την συμφωνία του Brexit

Η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει μια «μεγάλη παραχώρηση» για τη συμφωνία του Brexit, αναφέρει η εφημερίδα Times.

Η ΕE είναι έτοιμη να κάνει μια «μεγάλη παραχώρηση» για μια συμφωνία του Brexit προσφέροντας έναν μηχανισμό προκειμένου το κοινοβούλιο της Βόρειας Ιρλανδίας να έχει τη δυνατότητα αποχώρησης από ένα νέο επονομαζόμενο backstop ύστερα από κάποια χρόνια, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίτευξη μιας συμφωνίας αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο για το λεγόμενο backstop, όπως ονομάζεται η πολιτική ασφαλείας προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή σκληρών συνόρων μεταξύ της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, εάν μια μελλοντική εμπορική συμφωνία δεν είναι επαρκής για να κρατήσει τα σύνορα ανοικτά.

Τροποποιημένη εκδοχή της αρχής της συναίνεσης παρουσιάζουν οι «Times»

Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι θέλει να καταργηθεί αυτό που χαρακτηρίζει «μη δημοκρατικό backstop» και ζητά την αντικατάστασή του προτείνοντας η Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει υπό τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, οι τελωνειακοί έλεγχοι να γίνονται μακριά από τα σύνορα και το κοινοβούλιο της Βόρειας Ιρλανδίας, το Στόρμοντ, να έχει το δικαίωμα να ψηφίσει επί των ρυθμίσεων.

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι το να δοθεί η δυνατότητα «συγκατάθεσης» στη Βόρεια Ιρλανδία, θα δώσει στους συμμάχους του Τζόνσον –στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP)— δικαίωμα βέτο.

Η νέα ιδέα, όπως παρουσιάζεται στο δημοσίευμα των Times, θα είναι μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχής της συναίνεσης.

Επικαλούμενοι διπλωματικές πηγές κοντά στις συνομιλίες, οι συντάκτες των Times ανέφεραν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι έτοιμες να «συναινέσουν σε μια μονομερή ανάκληση της συνθήκης αποχώρησης από το Στόρμοντ ύστερα από μια χρονική περίοδο.

Η χρονολογία του 2025 έχει αναφερθεί, αρκεί και οι δύο κοινότητες να συμφωνήσουν σε αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024