Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιώτης Μαυρίκος : Η ζωή και ο θάνατος του εκδότη - Νεκροί η μητέρα και ο αδελφός του

Παναγιώτης Μαυρίκος : Η ζωή και ο θάνατος του εκδότη – Νεκροί η μητέρα και ο αδελφός του

Η μητέρα και ο αδερφός του Παναγιώτη Μαυρίκου έχασαν τη ζωή τους σήμερα, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στη θάλασσα στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Η ζωή του δημοσιογράφου και εκδότη είχε στιγματιστεί από σκάνδαλα, μέχρι τον αποτρόπαιο θάνατό του στην Αττική Οδό το 2016.

Μνήμες από την πολυτάραχη ζωή και τον τραγικό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου έφερε η είδηση ότι η μητέρα του και ο αδερφός του έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Τετάρτης στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Η Σοφία και ο Θεόδωρος Μαυρίκος κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όταν υπό άγνωστες συνθήκες η Σοφία Μαυρίκου – η οποία φέρεται να οδηγούσε το όχημα – έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το Ι.Χ. να βρεθεί στη θάλασσα.

Έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής, οι σοροί των δύο άτυχων θυμάτων ανελκύστηκαν από βάθος 32 μέτρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο αδελφός όσο και η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα. Οι δύο τους αντιμετώπιζαν επίσης σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, μετά τον αποτρόπαιο θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη το 2016.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία, με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη Σοφία.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, περνώντας από το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ακολούθησε η εκδοτική του πορεία. Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.». Εξέδωσε αρχικά την ιστορική «Μεσημβρινή», ωστόσο έχασε τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην οποία ανήκε ο τίτλος.

Στη συνέχεια, εξέδωσε εφημερίδες με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο «Ελληνικός Βορράς», η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες». Ερωτήματα είχε προκαλέσει το γεγονός ότι παρά την χαμηλές πωλήσεις των εφημερίδων του, ο Μαυρίκος εξακολουθούσε να λαμβάνει κρατική διαφήμιση.

Είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Το 2015 ίδρυσε το κόμμα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα».

Ο τραγικός θάνατος στην Αττική Οδό

Στις 9 Ιουνίου του 2016, ο Παναγιώτης Μαυρίκος κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό.

Υπό άγνωστες συνθήκες, το όχημα του εκδότη έπεσε πολλές φορές στο κιγκλίδωμα ασφαλείας στο ύψος του εμπορικού κέντρου «Τhe Mall», στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ο 42χρονος τότε εκδότης προσπάθησε να το επαναφέρει στην κανονική του πορεία, όμως το ΙΧ ανεφλέγη και ο ίδιος εγκλωβίστηκε σε αυτό.

Ο οδηγός στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό το κόλλησε στο τοιχίο και δυστυχώς εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Ο άτυχος εκδότης κάηκε ζωντανός και η σορός του απανθρακώθηκε πλήρως.

Στο σημείο, πέρα από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, βρέθηκε η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Ευαγγελία Συρίγου, στην οποία ανήκε το όχημα. Η ίδια αναγνώρισε το πτώμα του συζύγου της από ένα προσωπικό αντικείμενο και από τότε άρχισε το «θρίλερ» της διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος.

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το όχημά του. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία δολιοφθοράς στο όχημα του Μαυρίκου και ότι επρόκειτο για δυστύχημα, καθώς υπήρξε διαρροή λαδιού και καυσίμων η οποία προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024