Ο Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των αλλαγών στο Champions League, μίλησε σε συνέδριο στο Λονδίνο, όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 παράγοντες των σπορ, για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν σε διασυλλογικό επίπεδο.

Ο Ιταλός παράγοντας, ισχυρίστηκε ότι το νέο Champions League δεν θα πρέπει να γίνει μια κλειστή λίγκα, όπως θέλουν οι αρμόδιοι, τασσόμενος υπέρ της αύξησης των ομάδων που θα αγωνιστούν σε αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανιέλι:

«Αν σκεφτούμε τη φάση των ομίλων του Champions League, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τις 15-16 ομάδες που θα προκριθούν. Γίνεται η κλήρωση των ομίλων και βασικά όλοι ξέρουμε, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις δύο ομάδες που θα περάσουν από το κάθε γκρουπ.

Θέλουμε να αλλάξει αυτό, όλοι πρέπει να έχουν το όνειρο της κατάκτησης του Champions League. Και το όνειρο πρέπει να παραμείνει ζωντανό.

Γι’ αυτό, η πιο μεγάλη πρόκληση είναι να καταλάβουμε εμείς τα κλαμπ τι πλατφόρμα θέλουμε για εμάς, για τα ενδιαφέροντα μας, τα προσεχή χρόνια. Αν βρούμε ένα project που θα έχει αποδοχή της τάξης του 70-80% θα είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα».

Επίσης ο ισχυρός παράγοντας της Γιουβέντους εστίασε στο μικρότερο ρόλο που θα πρέπει να έχουν, σταδιακά, τα εθνικά πρωταθλήματα: «Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με περισσότερη ποιότητα.

Αν δε δούμε μπροστά, θα καταλήξουμε να υπερασπιζόμαστε ένα σύστημα που δεν υπάρχει πια, ένα σύστημα φτιαγμένο με εγχώριους αγώνες που θα ενδιαφέρουν πολύ λίγο τους επόμενους, τα παιδιά μας.

Πολλά ειπώθηκαν για την πρόθεση μας να σκοτώσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα. Όχι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι δε θα είναι ποτέ μια κλειστή λίγκα το νέο Champions League γιατί τα μεγάλα κλαμπ αναγνωρίζουμε την αξία του να παραμείνει ανοιχτό το σύστημα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο