Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 828,75 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,15 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,04%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+2,11%), της Jumbo (+1,57%) και της Aegean Airlines (+1,53%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (-1,46%), της Coca Cola HBC (-1,31%) και της Viohalco (-1,13%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,31%) και των Kατασκευών (+1,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Tροφίμων (-1,20%) και της Υγείας (-0,70%).
Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές,24 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica bank +3,80% και Ιντραλότ +2,29%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -3,51% και Fieratex -3,24%.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.