Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για το θέμα θα συνεχισθούν.

Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις αρχές Νοεμβρίου

Χθες Κυριακή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στη Σερβία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Είπε πως θα συζητήσουν σχέδια για την «ασφαλή ζώνη» και ότι ελπίζει να επιλύσει τη διένεξη για τα F-35 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ο Ερντογάν σημείωσε ακόμη πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε στη Συρία οποιαδήποτε νύχτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τις απειλές των τρομοκρατικών αυτών οργανώσεων», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας