Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγικές καταστάσεις: Εκλεψαν τα όπλα τριών αστυνομικών μέσα σε τρεις ημέρες

Τραγικές καταστάσεις: Εκλεψαν τα όπλα τριών αστυνομικών μέσα σε τρεις ημέρες

Χαλαροί αστυνομικοί, και μάλιστα φρουροί κορυφαίων πολιτικών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Mεγάλη ανησυχία προκαλούν στην ηγεσία της ΕΛΑΣ τα διαδοχικά κρούσματα κλοπής οπλισμού από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» μόνο το τελευταίο τριήμερο υπήρξαν τρία περιστατικά αρπαγής όπλων από αστυνομικούς (είχε δημοσιοποιηθεί μόνο το ένα) οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φρουροί πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα σε ένα από αυτά τα περιστατικά φέρεται να κλάπηκε και το δελτίο εισόδου του αστυνομικού στην Βουλή. Δείγμα της χαλαρότητας που υπάρχει σε πολλούς αστυνομικούς και οι οποίοι αιφνιδιάζονται από επιθέσεις αγνώστων…

Το πρώτο περιστατικό που έχει γίνει ήδη γνωστό, ήταν αυτό που σημειώθηκε την Παρασκευή όταν άγνωστοι διέρρηξαν, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το Ι.Χ αυτοκίνητο αστυνομικού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και το είχε σταθμεύσει στην περιοχή του Κεραμεικού.

Οι δράστες παραβίασαν το πορτ μπαγκάζ του οχήματος και αφαίρεσαν δύο γεμιστήρες με σφαίρες, ένα ζευγάρι χειροπέδες, καθώς και τη θήκη του υπηρεσιακού όπλου του.

Φρουρός υπουργού

Ομως δεν ήταν το μόνο. Γύρω στις 11 το βραδυ του Σαββάτου άγνωστοι έκλεψαν το τσαντάκι, αστυνομικού –φρουρού μέλους της κυβέρνησης μέσα από εστιατόριο στην περιοχή της Ακρόπολης. Στο τσαντάκι που δεν επιτηρούσε σωστά ο αστυνομικός, υπήρχε το πιστόλι του και προσωπικά έγγραφα του.

Επίσης το ξημερωμα της Κυριακής υπήρξε κλοπή όπλου αστυνομικού (σσ. υπηρετεί στη φρουρά κορυφαίου πολιτικού προσώπου από την πλευρά της αντιπολίτευσης ) από την κατοικία του στον Αγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι δράστες που εισεβαλαν στο σπίτι του , του έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε και το όπλο του. Χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, είχε υπάρξει και πάλι κλοπή όπλου από αστυνομικό που είναι φρουρός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ πάλι από καταστημα στην περιοχή της Ακρόπολης. Το όπλο αυτό είχε βρεθεί από μεταγενέστερη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στην κατοχή ενός 55 χρονου, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024