Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εταιρεία ρεζίλεψε υποψήφια για δουλειά επειδή είχε σέξι φωτογραφίες στο Instagram

Εταιρεία ρεζίλεψε υποψήφια για δουλειά επειδή είχε σέξι φωτογραφίες στο Instagram

Σάλος προκλήθηκε στο Διαδίκτυο από εταιρεία που έβγαλε στη... φόρα φωτογραφία υποψήφιας που φορούσε καυτό μαγιό, χαρακτηρίζοντάς την «αντιεπαγγελματική».

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τι ανεβάζουμε στους λογαριασμούς μας, καθώς οι αναρτήσεις μας μπορούν να γυρίσουν… μπούμερανγκ.

Ειδικά στο εξωτερικό, πολλές είναι οι εταιρείες και οι εργοδότες που ξεψαχνίζουν τα social media των υποψηφίων ώστε να έχουν μία πλήρη εικόνα για τα άτομα που σκοπεύουν να προσλάβουν.

H εταιρεία που ξεφτίλισε υποψήφια στο Instagram

Μια εταιρεία, όμως, στις ΗΠΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς αποφάσισε να ρεζιλέψει μία υποψήφια η οποία είχε ανεβάσει σέξι φωτογραφίες στο Instagram της.

Όταν η 24χρονη Έμιλυ Κλόου έστελνε το βιογραφικό της στην εταιρεία μάρκετινγκ Kickass Masterminds, σίγουρα δεν υπολόγιζε ότι η εταιρεία θα έκανε ενδελεχή έλεγχο στο Instagram της, όπου η νεαρή είχε ανεβάσει αρκετές σέξι φωτογραφίες.

View this post on Instagram

social media? i barely know her

A post shared by emily clow (@clowd_nine) on

View this post on Instagram

say whatcha want

A post shared by emily clow (@clowd_nine) on

Σε μία από αυτές, η Κλόου εμφανίζεται σε πισίνα με ένα καυτό μαγιό. Η εταιρεία επίλεξε αυτή ακριβώς τη φωτογραφία για να ανεβάσει στο δικό της λογαριασμό στο Instagram, έτσι ώστε να διδάξει ένα μάθημα στους υπόλοιπους υποψήφιους.

View this post on Instagram

gotta cool off somehow

A post shared by emily clow (@clowd_nine) on

Κόβοντας το κεφάλι της Κλόου, για να αποκρύψει την ταυτότητά της, η εταιρεία έγραψε στη λεζάντα: «Μη μοιράζεστε τα social media σας με τους εν δυνάμει εργοδότες σας αν έχετε ανεβάσει τέτοιο περιεχόμενο σε αυτά. Ψάχνουμε έναν επαγγελματία στο μάρκετινγκ – όχι μοντέλα για μπικίνι. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε στην ιδιωτική σας ζωή. Όμως, κάτι τέτοιο δεν θα σας βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας».

Κατακραυγή για την εταιρεία στο Διαδίκτυο

H Κλόου αναδημοσίευσε έκπληκτη το story της Kickass Masterminds στο Τwitter. «Μία εταιρεία με μετέτρεψε σε αντικείμενο εξαιτίας μίας φωτογραφίας μου με μπικίνι. Είπαν ότι ήταν «αντιεπαγγελματική». Πήραν τη φωτογραφία μου, την ανέβασαν σε story στο Instagram και με έκαναν ρεζίλι. Έχω μπερδευτεί με τον τρόπο που η εταιρεία αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα».

Η ίδια μάλιστα θεώρησε γελοίο το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή παρουσιάζεται στο LinkedIn με αρκετά μη επαγγελματικό τρόπο.

Η Kickass Masterminds αυτοχαρακτηρίζεται ως «πρωτοπόρος» για «επαναστάτες επιχειρηματίες», οι οποίοι «επαναστατούν από τους παραδοσιακούς τρόπους του business» και «ζητούν ελευθερία και έχουν τα κότσια να την κυνηγήσουν».

Οι χρήστες του Τwitter εξαγριώθηκαν και εκείνοι με το περιστατικό, τόσο για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της νεαρής χωρίς την άδεια της όσο και για την υποκρισία της.

Πολλοί ήταν αυτοί που γέμισαν τα social media της εταιρείας με εξαγριωμένα μηνύματα, ζητώντας να απολυθεί όποιος δημοσιοποίησε τη φωτογραφία της Κλόου. Μετά τον σάλο, η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στο LinkedIn.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024