Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Διαμαρτυρία για «like» της πρεσβείας των ΗΠΑ σε tweet κατά του Μπαχτσελί

Τουρκία : Διαμαρτυρία για «like» της πρεσβείας των ΗΠΑ σε tweet κατά του Μπαχτσελί

Η Άγκυρα διαμαρτύρεται για «like» της αμερικανικής πρεσβείας σε μήνυμα που έγραφε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια πολιτική σκηνή χωρίς τον ασθενή επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος

Τη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Τουρκία καθώς ο λογαριασμός στο Twitter της Πρεσβείας των ΗΠΑ έκανε «like» σε μήνυμα που έγραφε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια πολιτική σκηνή χωρίς τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος ο οποίος πρόσφατα ασθένησε.

Την ίδια ώρα, οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ είναι τεταμένες εξαιτίας της επαπειλούμενης εισβολής της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, μετά τις κατηγορίες της Άγκυρας ότι η Ουάσινγκτον καθυστερεί τις προσπάθειες για την εγκαθίδρυση εκεί μιας «ασφαλούς ζώνης» από τις δύο χώρες.

Ο Μπαχτσελί είναι ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), που είναι σύμμαχος του AKP του Ταγίπ Ερντογάν. Τα δύο κόμματα είχαν συμμαχήσει στις περσινές βουλευτικές και προεδρικές εκλογές και μαζί έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Χθες, Σάββατο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ έκανε «like» σ’ ένα μήνυμα στο Twitter που έγραφε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια πολιτική σκηνή χωρίς τον Μπαχτσελί, ο οποίος αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες προβλήματα υγείας.

Το AKP έγραψε στο Twitter πως ο χρήστης που ανήρτησε το μήνυμα είναι καταζητούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, για το οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Τσελίκ: Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του AKP, δήλωσε πως το State Department και η αμερικανική πρεσβεία πρέπει να ερευνήσουν το θέμα και πως μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή.

«Δείχνει πως κάποιοι που απασχολούνται στην Πρεσβεία καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να βλάψουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες», έγραψε ο Τσελίκ στο Twitter.

«Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει την Τουρκία όχι μέσω ανθρώπων που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά μέσω ανθρώπων που μπορούν να κάνουν σωστή ανάλυση», πρόσθεσε.

Η πρεσβεία ανήρτησε αργά χθες, Σάββατο, μια συγγνώμη στο Twitter.

«Νωρίτερα σήμερα ο λογαριασμός της πρεσβείας μας στο Twitter έκανε ‘like’ σε μια άσχετη καταχώριση κατά λάθος. Εκφράζουμε τη λύπη μας για το λάθος και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση», ανέφερε. Το like αφαιρέθηκε επίσης από τη σελίδα της πρεσβείας.

Ο Σεμίχ Γιαλτσίν, υπαρχηγός του MHP, έγραψε αργά χθες, Σάββατο, στο Twitter πως ο Μπαχτσελί αναρρώνει και θα επιστρέψει στη δουλειά την ερχόμενη εβδομάδα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024