Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγγιξε την κούπα o Τσιτσιπάς, αλλά Τιμ-ωρήθηκε

Αγγιξε την κούπα o Τσιτσιπάς, αλλά Τιμ-ωρήθηκε

Ο Τσιτσιπάς πάλεψε απέναντι στον Τιμ στον μεγάλο τελικό του China Open, προηγήθηκε με 1-0 σετ, αλλά ο Αυστριακός έφερε τούμπα το ματς και κατέκτησε τον τίτλο (2-1) - Στο δεύτερο σετ είχε την ευκαιρία να κάνει μπρέικ στο 4-4 και να πάρει το ματς, αλλά την έχασε και στο τέλος... Τιμ-ωρήθηκε από τον «Μότσαρτ» του παγκόσμιου τένις.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη, που κράτησε 2 ώρες και 11 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό του China Open από τον Ντομινίκ Τιμ με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1).

Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 1-0 σετ, έφτασε κοντά στο μπρέικ στο δεύτερο, όταν έχασε χρυσή ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Τιμ στο 4-4, αλλά ο Αυστριακός βρήκε τις απαντήσεις στα ερωτήματα του «Τσιτσιφάστ», γύρισε το ματς και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο συμπατριώτης μας έφτασε στην πηγή και βρέθηκε μια ανάσα από τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, αλλά δεν κατάφερε να πιει… νερό. Αυτός ήταν ο 8ος τελικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πλέον έχει απολογισμό 3 νίκες και 5 ήττες. Μάλιστα, όλους τους τίτλους που έχει πάρει ήταν σε τουρνουά που έγιναν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το έργο του «Στεφ», πάντως, δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς είχε απέναντί του το Νο.1 του ταμπλό, Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη και έναν από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.  Ένα στοιχείο που δείχνει πόσο σπουδαίος ήταν ο αντίπαλος του Στέφανου είναι ότι ο Αυστριακός με τον τίτλο που πήρε στην Κίνα έφτασε τους 4 στη φετινή σεζόν, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει 15 τρόπαια.

Ο Τσιτσιπάς μπορεί να έχασε την κούπα απέναντι στον Τιμ, αλλά κρατάει τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο Πεκίνο. Ο Ελληνας τενίστας μετά από αρκετές εβδομάδες έπαιξε και πάλι τένις υψηλού επιπέδου και χάρισε μοναδικές στιγμές… μαγείας σε όσους παρακολούθησαν τα παιχνίδια του. Πλέον, μαζεύει τα πράγματά του και μετακομίζει στην Σανγκάη, όπου τις επόμενες ημέρες θα παίξει στο ομώνυμο Masters.

Ο συμπατριώτης μας μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και ο Τιμ προηγήθηκε με μπρέικ. Ωστόσο, ο Ελληνας τενίστας απάντησε με ίδιο νόμισμα για το 1-1, ενώ λίγο αργότερα έκανε νέο μπρέικ για το 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Στέφανος μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 2-1, αλλά ο Αυστριακός είχε την απάντηση (2-2). Στο 4-4 ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Ντομινίκ Τιμ και να προηγηθεί με 5-4, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Αυστριακός πήρε κεφάλι με 5-4 και στη συνέχεια με μπρέικ έκανε το 6-4 και το 1-1.

Στο τρίτο ο αντίπαλος του Τσιτσιπά κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, προηγήθηκε με 5-0 και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη. Ο Στέφανος μείωσε 5-1, αλλά ο Τιμ σέρβιρε σωστά και με 6-1 πήρε τον τίτλο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024