Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρ. Στάικος στο One Channel: Η ΝΔ επιχειρεί να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία

Χρ. Στάικος στο One Channel: Η ΝΔ επιχειρεί να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία

Για την υπόθεση Novartis, το προσφυγικό και την επίσκεψη Πομπέο μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend ο Χρήστος Στάικος.

Για την υπόθεση Novartis, το προσφυγικό και την επίσκεψη Πομπέο μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend ο Χρήστος Στάικος.

«Eδώ και πολύ καιρό βλέπουμε ότι προσπαθεί να παρουσιαστεί το άσπρο μαύρο. Δηλαδή ένα διεθνές υπαρκτό σκάνδαλο, προσπαθεί να παρουσιαστεί ως σκευωρία από τη ΝΔ και διάφορους κύκλους. Η ΝΔ εδώ και καιρό προσπαθούσε να κατηγορήσει ο κ. Τσίπρας. Τελικά είπαν ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να κατηγορηθεί. Ο κ. Σαμαράς και κ. Βενιζέλος πήγαν να ξανά κάνουν μήνυση για να έρθει η υπόθεση στη Βουλή. Υπάρχει σκοπιμότητα. Θέλουν ένα υπαρκτό σκάνδαλο να το μετατρέψουν σε σκευωρία» σχολίασε ο Χρήστος Στάικος για την υπόθεση Novartis.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε για την υπόθεση πως «γίνεται μια απόπειρα τρομοκράτησης δικαστών από κυβερνητικών παραγόντων. Όπου τους βολεύει η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, όποτε όχι, κρίνουν τις αποφάσεις τις».

Για την επίσκεψη Πομπέο

Ερωτώμενος για την επίσκεψη Πομπέο, εστίασε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η χώρα την προηγούμενη περίοδο αναβάθμισε το ρόλο της μέσα από μια πολυδιάστατη, ενεργητική, φιλειρηνική πολιτική. Με τριμερείς και τετραμερείς συνόδους. Και ως κορωνίδα όλων η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η χώρα απέκτησε ρόλο σταθερότητας και ηγεμονίας στην ευρύτερη περιοχή».

Για τα μηνύματα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών προς την Τουρκία ανέφερε πως «ότι σχετίζεται με το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ακούγεται από διεθνή χείλη είναι σημαντικό». Πρόσθεσε δε πως « οι Τούρκοι πρέπει να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο. Πρέπει να υπάρχει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Εμείς κρατήσαμε διαύλους επικοινωνίας. Αυτό πρέπει να κάνει και η νυν κυβέρνηση».

«Εμείς διεθνοποιήσαμε το προσφυγικό»

Για το προσφυγικό επεσήμανε πως «η ΝΔ είναι όμηρος της ακροδεξιάς αντιπολιτευτικής της τακτικής στο προσφυγικό. Και στη συνέχεια ανακάλυψε ότι υπάρχουν γεωστρατηγικοί λόγοι πίσω από το προσφυγικό. Προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα».

«Εμείς διεθνοποιήσαμε το ζήτημα, φτιάξαμε δομές φιλοξενίας. Όμως είχαμε ελλείμματα σε αυτή τη διαχείριση» συμπλήρωσε, ενώ για τα κυβερνητικά μέτρα στο προσφυγικό, σημείωσε πως «δεν θα σπεκουλάρουμε στο ζήτημα του προσφυγικού γιατί γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα. Πάντως μέχρι στιγμής οι κυβερνώντες είναι διαχειριστικά ανεπαρκείς και δεν δημιουργούν μια προσέγγιση ανθρωπιστική».

Σχετικά με τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα. Κάνουμε διάλογο και στα εσωκομματικά όργανα και δημόσια. Είμαστε η κυρίαρχη δύναμη στον προοδευτικό κόσμο. Ξεκίνησε ένας διάλογος στο κόμμα. Έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά προετοιμαζόμαστε για ένα ιστορικό συνέδριο από το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο δυνατός».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024