Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία σε τρένα και Προαστιακό

Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία σε τρένα και Προαστιακό

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε τρένα και Προαστιακό με βασικό αίτημα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε τρένα και Προαστιακό με βασικό αίτημα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Ειδικότερα, για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας 5:00 π.μ. και 8:00 π.μ., 13:00 με 16:00 και 21:00 – 0:00. Από τις στάσεις εργασίας θα επηρεαστούν όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.

Τις παραπάνω ώρες δε θα λειτουργεί και το κομμάτι του μετρό από το Αεροδρόμιο έως τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

 Για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία των εργαζόμενων.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν:

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, και καταλήγει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024